søndag den 24. april 2011

Roasted Radish & Potato Salad..

Normalt er jeg ikke såå vild med de skarpe radisser og jeg har aldrig tænkt på at bage dem før jeg så opskriften her hos den amerikanske blog Noble Pig.
Super lækker salat, hvor radisserne får en helt speciel sødme og smag.
Det er ikke sidste gang jeg bager sån en omgang:)
Dog vil jeg sige, at viniagretten er en smule overvældende, så til en anden gang vil jeg skære lidt ned på mængden af hvidvinseddike og måske kun lave halvdelen- jeg brugte også kun det halve idag selvom portionen var større.
Prøv dig frem, det er hvertfald en skøn salat:)
Jeg undlod forresten bladene fra radisserne. De smagte sån set fint, men jeg synes de var sån lidt "lodne" og seje i det. En stor håndfuld babayleaves, babyspinat eller feldsalat ville sikkert være perfekt deri.

Roasted Radish & Potato Salad (4 pers.)
1½ kg. små kartofler
3 bundter små radisser
lidt olivenolie og salt

Viniagrette:
0,5 - 0,9 dl. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
1-2 tsk. dijonsennep
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket dild
salt, peber

Skrub kartoflerne godt, lad dem dryppe af og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
Skær bund og top af radisserne og skyl dem godt. Skær evt. de største i halve og bland med kartoflerne.
Vend kartofler og radisser med salt og olivenolie og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
Bag dem ca. 30 min ved 200 grader (varmluft).
Hak persille og dild og bland det sammen med de øvrige ingredienser til viniagretten.
Bland det godt (jeg elsker min flavour-shaker fra Jamie Oliver) og hæld marinaden over de bagte grøntsager.
Server straks, evt. blandet med lidt salat.

4 kommentarer:

Tina Westergaard sagde ...

Tak for opskriften ser rigtig lækker ud.. Faldt lige over din blog og den ser rigtig spændende ud. Melder mig da lige som fast læser :)

MissMuffin sagde ...

Tina, du er meget velkommen:)
Jeg håber, at du vil synes om at læse med herinde:)

Lene sagde ...

Varme radisser....nej det har jeg aldrig tænkt på...men det skal da prøves!
Og jeg har lakridssovs, som jeg ikke aner hvad jeg skal bruge...men det ved jeg da nu :-)
Lene

MissMuffin sagde ...

Lene, jeg har heller aldrig tænkt på at bage dem, men det er nok en vane-sag:)
Hvis jeg var dig, så ville jeg smøre marengsene ud først og så laver spiraler af lakridssaucen oven i marengsen med en lille kniv, for det ville se rigtig fint ud:)
Godt du kan bruge opskrifterne:)