Da Nicole og Nina var her til en omgang pasta bolognese i mandags skulle der også lidt ost til, så jeg valgte denne nyhed fra Castello, som jeg fik med hjem fra Madbloggertræf 2011.
Den var noget blødere og mildere end en parmesan, så det var måske ikke det helt rigtige formål.
Den var også noget svær at rive, for den var blødere end forventet.
Smagen var rigtig god og jeg kunne sagtens forestille mig at bruge den i en lækker salat eller som en del af et tapasbord, for der ville den være helt ideel.
Emballagen er rigtig irriterende! Den slags emballage er super irriterende, for bruges al osten ikke skal man til at finde en plasticbeholder til den. Her ville det være meget skønnere med noget genluk af en slags!
Jeg vil give Castello "Präst" 5 ud af 6 stjerner, for den kunne jeg sagtens finde på at købe igen, især til en salat.
Osten er en af dem vi fik med hjem før de kom på markedet, men det ser ud til at de er begyndt at dukke op i supermarkederne.
Introduktionsprisen er 25 kr, hvilket er yderst rimeligt, men mon ikke at de koster lidt mere når de når normalprisen.
6 kommentarer:
Det er bare min ynglings ost nr 1, Og det eneste jeg savner fra da jeg boede i Skåne.
Jeg har altså mest spist den på brød.
Men god det er den altså!!!
Det lyder rigtig spændende, jeg har ikke læst om denne ost før - men den skal helt sikkert prøves her hos os. Ja, emballage kan være noget så irriterende!
Prästost er en svensk ost, som primært spises på knäckebröd. Ifølge svensk madtradition, så spiser man altid knækbrød med ost - primært præstost eller herregårdsost - til hovedretten.
Du kan købe disse to oste i Irma.
Men de passer ikke til dansk rugbrød rent smagsmæssigt. Men passer selvfølgelig udmærket til de svenske ofte sødede brødtyper. fås hos coop butikker.
Men du kan formentlg godt bruge den til en oströra.
mvh
Else
Den ser spændende ud den ost, den må jeg helt sikkert prøve:-)
Jeg har kun prøvet Hersgård (?), men den var nu ret god, så jeg glæder mig til også at afprøve denne :-)
(enig med emballagen - det er ret irriterende!)
PerlePaladset, så er den at finde i butikkerne nu, å behøves du ikke savne mere:)
Madame, den er ret lækker og det ser ud til, at den er bregnet til brød også:)
Tak for information Else, det vidste jeg slet ikke!
Det var nok formen der snød, for den fik mig straks til at tænke på et stykke Grana, om jo er en "mad-ost".
Jeg må prøve det sidste lille stykke på noget knækbrød så- men jeg holdernu på, at den ville være god i salat eller til Tapas:)
Priker i luften, den smager hvertfald dejligt:)
Piskeris, dne har jeg endnu ikkenået at afprøve- syns vi fik ret meget ost i forhold til hvad vi n0rmalt spiser herhjemme:)
Emballagen er ret træls, især for de dovne som mig:)
Send en kommentar