søndag den 24. april 2011

Vaniljeis med lakridsmarengs og citron..

En super lækker, enkel og nem dessert, hvor det meste kan forberedes inden gæsterne kommer:)
Opskriften er fra SpisBedre nr. 4/2011.
Der skal bruges lakridssauce til marengsen, men det har jeg slet ikke kunne opdrive, så jeg brugte lakridspulver istedet (Købt på Grønttorvet i Aalborg Storcenter).
Lemoncurd er en underlig ting, som englænderne gerne spiser på scones.
Det består af citron, smør, æggeblommer og sukker og har konsistens ligesom honning.
Det fåes efterhånden flere steder, Bilka og Salling i Aalborg har det hvertfald:)
Mine marengs fik ikke så lang tid til at tørre i, så de blev noget bløde og seje indeni, men det kan jeg faktisk godt li.
Hvis du bedst kan li dem helt tørre skal de ha lov at stå i ovnen på eftervarmen, gerne natten over...
De kan laves nogle dage før og opbevares i ovnen hvis den ikke skal bruges, eller de kan kommes i en lufttæt kagedåse.

Vaniljeis med lakridmarengs og citron (4 pers)
½ l. god vaniljeis (jeg elsker Ryå-is)
1½ dl. lemoncurd
1 spsk. friskpresset citronsaft

Marengs:
2 æggehvider
1 dl. sukker
2 spsk. lakridssauce / 3 tsk. lakridspulver.

Tænd ovnen på 125 grader.
Pisk æggehviderne til en stiv marengs og tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens der piskes godt indtil marengsen er fast og sukkeret helt opløst.
Bruger du lakridspulver vendes det helt i dejen og bruger du lakridsauce skal det kun li vendes let deri, så der bliver et flot mønster.
Smør 4-5 marengs ud på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen og skru ned på 100 grader.
Bag dem 2 timer og lad dem tørre yderligere på eftervarmen.
Ved servering smeltes lemoncurd og citronsaft sammen til en flydende og jævn sauce.
Anret et par kugler is på hver marengs og hæld den lune citronsauce over.
Server straks.

11 kommentarer:

Lenebene sagde ...

mums -det ser og lyder lækkert:-)

Piskeriset sagde ...

Jeg vil gerne giftes med den dessert :-D

(men sig det ikke til gemalen ;-))

Jeg kan i øvrigt anbefale Anarkistens opskrift på lemoncurd - det er gudespise og er endnu bedre end den købte :-)

MissMuffin sagde ...

Lenebene- det er det også, dejligt friskt:)

Piskeris, jeg sladre til ham med det samme hvis du ikke passer på:)
Tror desværre at jeg er for doven til at lave det selv når det bare skal bruges til dessert og jeg er ikke så vild med det på brød- det lidt for surt til min søde Nutella-tand:)

Kaysens nye klæder sagde ...

Åhh, det ser skønt ud! måske skulle jeg prøve det? :)

kaysens.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Kaysen, det synes jeg at du sku gøre:)
Dessert er sundt for sjælen:)

Sandra sagde ...

Aghr, jeg bliver så lækkersulten af at læse din blog! :P

MissMuffin sagde ...

Undskyld Sandra, jeg har vidst godt nok været en lille sukkergris på det sidste:)

anni sagde ...

Har nogle æggehvider til overs, så de marenges skal jeg nok bage i dag,
tror jeg!

Stine sagde ...

Her står også hvordan man laver lemon curd :) Det er ret nemt.

http://www.anarka.dk/blog/?p=298

MissMuffin sagde ...

Anni, de smager rigtig godt, så der sku være til en dejlig lille sommerdessert til jer i aften:)

Stine, det sku være nemt nok, men nu hvor jeg kan købe det de fleste steder er jeg nok lidt doven og holer mig til det, men det er en supert alternativ hvis man ikke kan køb det lige i nærheden...

Tante Grøn sagde ...

Man bliver så frygtelig lækkersulten af at kigge på din blog. Alt for lækre ting du laver:)

Hvor får du de flotte stjerner fra?

/Tante Grøn