Køleskabet var fuld af grøntsager, der skulle bruges, så der var grundlag for endnu en vegetarisk aftensmad idag- men der var også en pakke bacon til Kristian:)
Han synes nu, at det smagte rigtig godt, både med og uden bacon:)
Det er også en skøn og mild ret, der mætter rigtig godt takket være kikærterne, som er godt gemt.
Vi er nemlig ikke så vilde med dem, haha..
Nu er vi jo ikke vegetarer, men kikærter har et højt proteinindhold, som er godt når man ikke spiser kød.
Grøntsagssaucen giver en ret stor portion, så nu er der i fryseren til en anden gang, hvor der skal laves lasange, pizza eller pasta.
Havde jeg haft det, så var der også røget lidt hvidløg og chili i, men det var udgået fra lageret:)
Der kan også sagtens bruges andre grøntsager som gulerødder, bladselleri eller hvad der nu lige er i grøntsagsskuffen..
Opskriften har jeg selv skruet sammen, men med god inspiration herfra og herfra..
Vegetariske lasangeruller (2 pers/6 ruller)
Grøntsagssauce:
½ squash
½ aubergine
4 store tomater
1 rød peberfrugt
2 rødløg
1 ds. hakkede tomater
½ ds. kikærter
2 spsk. tomatpure
1 tsk. tørret oregano
1 lille bdt. basilikum
lidt frisk timian
salt, peber, olivenolie
Lasange:
6 tørrede lasangeplader
2-3 dl bechamelsauce*
2 håndfulde friskrevet parmesanost
Tilbehør:
Grøn salat
Hak løget og sauter det i lidt olivenolie.
Rens og hak grøntsagerne.
Når løgene er bløde kommes de ved og svitses 2-3 min.
Tilsæt dåsetomater, tomatpure og kikærter og lad det simre til, at grøntsagerne er møre, ikke udkogte.
Smag til med salt, peber og oregano.
Rør basilikum og timian og lad det herefter afkøle.
Når grøntsagssaucen er tilpas afkølet blendes den groft i en blender eller en foodprocessor.
Kog lasangepladerne i rigeligt vand til de er så bløde, at du kan rulle dem, men de skal ikke være helt gennemkogte.
Læg dem på et viskestykke og lad dem køle så meget af, at du kan røre ved dem uden at brænde dig.
Kom lidt grøntsagssauce i bunden af et ildfast fad.
Smør derefter ca. 1 spsk. grøntsagssauce på hver lasangeplade og rul dem forsigtigt sammen.
Læg dem tæt sammen ovenpå saucen i fadet.
(Eller enkeltvis i små fade, ligesom her)
Fordel bechamelsaucen over og drys herefter med parmesan.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min, til osten er let gylden.
*Jeg laver altid bechamelsauce på slump, så jeg har ikke nogen særlig opskrift. Nu prøver jeg:
Smelt 2-3 spsk. smør ved svag varme og rør 1-2 spsk. mel ud heri.
Spæd op med mælk og kog op, til saucen tykner og får den ønskede konsistens.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
7 kommentarer:
Jeg synes altid din mad ser utrolig lækker og kreativ ud! :)
Jeg ville ønske jeg havde evner, fantasi og penge til også at laver sådan nogle lækkerier!
Stina, fantasi og evner er jo som regel noget jeg finder, som andre har lavet først- foodgawker, andre bloggere og kogebøger:)
Nogle af mine opskrifter er måske lidt dyre, men hvis man bar finder ud af at bruge resterne, så går det faktsik ret fint med budgettet.
Denne uge har vi handlet for 3oo kr. til 2 personer og en hund, så det kan vidst ikke gøres billigere- men jeg har selvfølgeligt også alverdens ting på lager altid:)
Samtidig har jeg heller ikke den store interesse for madlavning, for det er aldrig rigtig noget jeg har gjort mig i, så det hænger nok også lidt sammen - det og køkkendovenskab :)
Nu bor jeg også alene, og jeg synes tit det er svært at handle og lave mad til én person, især når jeg heller aldrig er helt sikker på om jeg spiser hjemme eller hvor jeg spiser. Jeg synes i hvert fald hurtigt det kan løbe op, og det er svært at undgå madspild, desværre.
Stina, interessen skal være der:)
Og ja, så vil jeg give dig ret, det er en udfordring at være single og lave mad, for planerne ændres ofte og man har mere travlt, så resterne vil oftes ikke blive brugt...
Det ser pivlækkert ud - elsker lasagne, og denne variant kan jeg godt tænke mig at prøve på et tidspunkt :-)
Piskeris, det smager også dejligt og ser rigtig fint ud når det rulles:)
Lasange???
Send en kommentar