Skøn og nem mad fra en af mine amerikanske ynglings-blogs, Noble Pig.
Det smager rigtig dejligt og tager ikke andet end 15-20 min. at lave.
Når der er så få ingredienser, så brug gode råvarer; god pasta, modne tomater, god ost og en smagfuld olivenolie. Det kan godt betale sig!
Jeg brugte frisk mozzarella, men det er ikke så godt, for det giver al for meget væde. Jeg måtte hælde væde fra unervejs, for tomaterne afgiver også en del.
Brug istedet en revet mozzarella, selvom jeg synes de sjældent smager af noget.
Den smager rigtig dejligt som den er, men vil du gøre den lidt mere avanceret, så tilsæt en håndfuld friske ærter til hvidløgsolien eller dryp lidt pesto over.
Personligt synes jeg godt, at den kunne klare 1 fed hvidløg mere, men så bliver det for stærkt for Kristian.
Selvom det er vegetarmad, så spiste han med største fornøjelse og tog endda 2 gange!
Spaghetti with Cheesy Broiled Tomatoes (2 pers)
Spaghetti til 2 personer
2 store bøftomater
2 kugler frisk mozzarella eller 2 dl. revet mozzarella
½ dl. friskrevet parmesan
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
salt, peber
1 håndfuld basilikumblade
Varm ovnen op til 250 grader.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skær tomaterne i skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Fordel osten over og krydr med salt og peber.
Tænd for ovngrillen og giv tomaterne 3-5 min til at osten er smeltet og gylden på toppen.
Varm olivenolien op ved svag varme og svits hvidløg heri et øjeblik sammen med en godt skud salt og peber- endeligt ikke for længe og uden at det tager farve, ellers bliver hvidløget bittert!
Vend den færdigkogte pasta i den varme hvidløgsolie sammen basilikum.
Server den varme pasta sammen med tomaterne med det samme.
12 kommentarer:
Det ser lækkert ud:-) Og dejligt at have en ret, der ikke tager lang tid at lave.
Jeg vil måske anvende revet parmensan i stedet for frisk mozzarella.
Mademoiselle Black, det smager super godt og så er det jo heller ikke den dyreste ret at lave.
Jeg elsker kombinationen af mozzarella og parmesan som her, for parmesanen smelter ikke på samme måde som mozzarella- jeg elsker de der lange, seje "oste-tråde" som bagt mozzarella laver:)
Skøn ret.
Jeg skærer tit mozarellakugler over og lægger dem til at dryppe af på køkkenrulle. Presser lidt køkkenrulle ovenpå også. Det gør, at de ikke væder i retten ... og så kan man nyde den gode ost med den mælkede smag .)
Lækker og nem ret.. Mmm.. :)
Den ret må prøves;) Ser meget lækker og nem ud..... nogen gange skal det bare være nemt;)
Hanne, jeg har godt læst om tricket, men så blev jeg nok li lidt for doven:)
Det må jeg så prøve når jeg skal lave pizza i weekenden, for der er frisk mozzarella også favoritten:)
MetteSofie, det er super nemt og lækkert:)
Dorte, det her er hvertfald nemt at lave, hvis man hellere vil ud og nyde det gode vejr eller bare er godt træt:)
Ja, det lyder både let og lækkert. Perfekt hverdagsmad :-)
Piskeris, det er nemlig perfekt hverdagsmad, især når tomaterne snart begynder at vælte frem med masser af smag og til fornuftige penge..
Hov, jeg kommenterede i går, men den er åbenbart ikke gået igennem. Fedt, jeg elsker problemer i blogland :P
Jeg ærgres over, at min kæreste er tomatforskrækket - men det er heldigvis en ret der er fin at lave til sig selv også. Vil helt klart peppe den op med pesto, når jeg (forhåbentlig snart) skal prøve den :)
bitten, du kommenterede skam igår, bare på den anden blog hvor jeg samler alle mine opskrifter:)
Haha, fantastisk! Så har det været fordi jeg fik den på min madblog-feed på Twitter, og ikke opdagede, at det var den "forkerte" blog :D
Altså Bitten, da dig nu sammen:)
Send en kommentar