Sammen med "Kold cremet perlebyg med blomkål" fik vi denne enkle og sprøde salat.
Opskriften var ligeledes fra buffet-temaet i SpisBedre nr. 5/2012.
Salaten er sprød og frisk, så den passede rigtig godt sammen med den cremede perlebyg.
Jeg lavede kun en lille portion, så jeg var sikker på, at vi fik spist op. Det er en super lækker måde at spise asparges på, så det bliver ikke sidste gang, at denne salat bliver lavet herhjemme. Der skulle ha været feta i, men det havde jeg glemt at købe, så jeg brugte lidt parmesan i stedet. Tror nu, at den ville blive endnu mere lækker med fetaosten.
Asparges- og agurkesalat med parmesan (2 pers.)
½ bdt. grønne asparges
½ agurk
2 forårsløg
50 g. fetaost (eller lidt friskhøvlet parmesan)
½ bdt. purløg
½ bdt. brøndkarse
Dressing:
3 spsk. olivenolie
½ spsk. hvidvinseddike
1 tsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
Bræk den nederste del af aspargesene og skræl dem i lange, tynde bånd med en tyndskræller. Det er nemmest at lægge dem på bordet, så knækker de nemligt ikke så let.
Skræl også agurkerne i lange, tynde både med en tyndskræller.
Rens forårsløgene og snit dem meget fint.
Pisk olivenolie og hvidvinseddike sammen med salt og peber.
Vend asparges, agurk og foråsløg i marinaden- det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele.
Anret grøntsagerne i en skål og drys med smuldret feta og hakkede krydderurter.
2 kommentarer:
Mmmh.. Det lyder som en kommende sommerklassiker! :b
/ www.frkcurting.blogspot.com
Sikke en fin skål! Hvor har du den fra? :)
Send en kommentar