lørdag den 23. juni 2012

Pasta med krebsehaler og rosevin

Da det ikke var muligt at få friske hummerhaler hos fiskemanden købte jeg istedet ferske krebsehaler, som også vakte stor lykke hos Kristian. Jeg er ikke den store skaldyrs-spiser, men jeg elsker hummer og krebsehaler kan jeg nu også godt spise.
Det hele kan laves på 20-25 min, så det er let og lækker aftensmad til travle dage.
Vi spiste bare en hel enkel salat dertil, så der også kom lidt af det grønne med:) Dertil kunne vi jo passende nyde resten af den dejlige vin til og fejre, at jeg samme dag fik sommerferie:)


Pasta med krebsehaler og rosevin (2-3 pers.)
200 g. pasta
2 store forårsløg
2 fed hvidløg
1½ spsk. tomatpure
1 stor klat smør
1 dl. rosevin
100 g. ferske krebsehaler
2 dl. friskrevet parmesan

Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den fryppe helt af. gem ca. 1½ dl. af kogevandet.
Skær forårsløgene i tynde ringe. pres hvidløget og steg dem bløde i en smule olivenolie.
Kom tomatpure og vin ved og lad vinen koge af.
Tilsæt herefter krebsehalerne, smør, den varme pasta, halvdelen af parmesanosten og kogevandet fra pastaen. Varm det godt igennem og server straks med resten af parmesanosten på toppen.

3 kommentarer:

Pernille sagde ...

Godmorgen
Det er noget af en energi du lægger ud med kl 05.12 om morgenen! :D
Men den pastaret ser da frygtelig lækker ud og skal helt sikkert prøves! MUMS! Jeg er heller ikke til skaldyr, jeg kan faktisk ikke tåle dem, men hummer og krebs er så lækre at jeg ikke kan lade være :P
Nu skal jeg på job, så god weekend!

Lone sagde ...

Det er super lækre salater, du har lavet.

Jeg har kopieret denne og den med asparges og blåbær. Tak for idéerne.

Bruger du al pastavandet til krebsehalesalaten?

Rigtig god ferie! :-)

MissMuffin sagde ...

Pernille, du er da ikke meget bedre selv:) Jeg skulle møde tidligt på arbejde, så jeg sad lige og vågnede foran computeren..
Det smagte også super godt og var jo meget enkelt at lave:)

Lone, det var godt:)
Nej, jeg bruger 1½ dl. af vandet, men det står også i opskriften:) Prøv dig frem, for jeg tror det afhænger meget af pastaen..
God fornøjelse med begge opskrifter:)