Efterhånden har jeg lavet en del pulled chicken, men pulled pork havde jeg endnu ikke selv lavet- kun spist en del gange.
Lise skal flytte til Hovedstaden, så da vi flyttede lå der en nakkefilet i fryseren, som ikke kunne flyttes med og som heller ikke rigtigt kunne være i min fryser. Så den blev tøet op og trods lidt for meget af det med procenter og for lidt søvn, så fik vi rørt en marinade og smidt grisen i ovnen. Virkeligt lækker tømmermændsmad i luksus-versionen, for vi bagte også en omgang boller og rørte en omgang tzatiki sammen. Marinaden kunne godt have fået lidt mere krydderi og stegen kunne godt have trukket lidt deri, men det var der ikke lige tid og overskud til. Det smagte stadig virkeligt lækkert og kødet var simpelthen så mørt. Uhm..
Pulled Pork (6-8 pers.)
1 nakkefilet, ca 1,2 kg.
Marinade:
2 dl. kethup
3 fed hvidløg, presset
1 spsk. soya
3 tsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver
2 tsk. honning
salt, peber
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen.
Kom stegen i et ildfast fad og smør den godt ind i marinaden op begge sider. Hæld lidt vand i bunden af fadet.
Steg den ved 110 grader i ca. 8 timer. Kødet skal være lige til at rykke fra hinanden med 2 gafler.
Når stegen er færdig trækkes stegen fra hinanden og kødet blandes med lidt af den overskydende stegevæske, så det bliver ekstra saftigt.
Fyld lune burgerboller med salat, pulled pork og tzatiki.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar