Ja, altså.. De kunne godt være pyntet lidt flottere, end det her halv-kiksede forsøg på at skjule, at de små panna cottaer blev lidt ødelagte i toppen, da de skulle ud af den dumme form....
Men de smagte SÅ godt!
Konsistensen var helt perfekt, blød og cremet uden flimser eller noget og så med en fin smag af lakrids.
Opskriften er fra "Funky Hverdagsmad", som er en dejligt frisk og farvestrålende kogebog.
Den oprindelige laves med citrongræs, men det undlod jeg og brugte engelsk lakridspulver i stedet.
Der kan også sagtens tilsættes anden smag; citron, vanilje, chokolade osv.
Det er en nem dessert at lave og jeg havde kun lidt problemer da de skulle ud af mine dumme silikoneforme.
De kan nu også sagtens serveres i et smukt glas eller laves i en mere fast skål, som de vil være nemmere at vende ud af.
De bør serveres med lidt knas; hakkede pistacienødder, chokolade eller måske en lille sprød cookie og så lidt frisk frugt eller bær.
Panna Cotta med lakrids (4 pers)
4 dl. piskefløde
2 spsk. sukker
2 blade husblas
1 spsk. engelsk lakridspulver
Kog sukker og fløde op og lad det simre i ca. 10 min- husk at rør jævnligt, så det ikke brænder på!
Drys lakridspulveret i under omrøring og lad simre yderligere 5 min.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op og rør det i fløden, til det er opløst.
Sigt det herefter i en fintmasket si for at undgå flimser fra husblassen.
Fordel fløden i 4 små forme og stil dem på køl i mindst 4 timer.
Ved servering dyppes hver form i varmt vand og vendes ud på en tallerken.
4 kommentarer:
Jeg synes nu, de er fint pyntede :-)
Hvad er det for nogle chokoladeflager?
Tak for min lakridsåbenbaring :D de var virkelig fantastiske!
Godte, det er sån nogle "chokolade-chips", som man er begyndt at kunne købe i bla. Føtex.
De er vidst beregnet som snacks, men jeg synes de er vildt fine til at pynte desserter og kager med.
Der er vidst 3 varianter og de koster omkring 25 kr. for et rør.
Velbekomme Line, det var godt at du ku li dem..
MissMuffin - Orv, smart! Dem vil jeg kigge efter og købe nogle af :-)
Send en kommentar