Risotto er en af mine livretter og heldigvis er Kristian også begyndt at synes om det, så jeg spår, at der kommer mange flere risotto-opskrifter i fremtiden- sig endeligt til hvis du har en god en:)
Denne risotto blev lavet med en pakke "Risotto Autunnale", som udover aborioris også indeholdte en slags linser, hvilket bestemt ikke gjorde noget.
Jeg brugte champignon og kantareller, men man kan bruge lige den slags svampe man nu lige har lyst til.
Server den evt. uden parmaskinken og der er en dejlig vegetarisk udgave:)
Risotto er ikke det sundeste måltid, så der kan sagtens serveres en grøn salat til eller laves et lækkert frugtfad til dessert, så der også kommer lidt sundt og groft med:)
MissMuffins Risotto med sprød parmaskinke og ristede svampe (2 pers.)
1 rødløg
1 fed hvidløg
150 g. risottoris
8-9 dl. god hønseboullion
1 spsk. friskhakket persille
½ spsk. friske timianblade
25 g. friskrevet parmesan
½ dl. fløde
2 håndfulde blandede svampe
½ spsk. smør
4 skiver parmaskinke
olivenolie, salt
Hak rødløget og pres hvidløget.
Steg det i en lille smule olie til de bliver bløde, men ikke tager en masse farve.
Tilsæt risene og lad dem riste med et øjeblik.
Kom herefter boullion ved- 1 dl. af gangen. Bliv ved med at øse på hen af vejen til risottoen ikke kan suge mere væde. Den skal simre i ca. 25 min. og må endeligt ikke koge tør.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Rist dem i smørret til de er gyldne og krydr med lidt salt.
Steg parmaskinken sprød.
Når risottoen ikke kan suge mere væde tilsættes krydderurterne, parmesanen og fløden.
Rør den godt sammen og lad det samle sig et øjeblik.
Server risottoen varm med de ristede svampe og parmaskinken på toppen.
Her til aften tog jeg til yoga, men endte med at køre hjem lige sa holdet startede, for der var en anden instruktør, som jeg ikke rigtig bryder mig om. Det hele foregår nemlig på "indisk-engelsk", så jeg fatter ikke noget som helst:)
Så må jeg i stedet tage holdet imorgen og så få lavet lektier idag.
4 kommentarer:
Hvor ser det skønt ud.. Jeg elsker risotto og laver det så ofte jeg kan :-) Jeg laver det ofte med spinat og får laks til, hvilket jeg mener jeg har lavet et indlæg om :-)
Kærligst Lea
Mmh, hvor ser det dog lækkert ud.
Lea, det lyder lækkert med spinat i, det vil jeg da lige huske!
Eller, huske det til en dag Kristian ikke er hjemme, for han er jo ikke vild med spinat:)
Amalie, det smagte også rigtig dejligt:)
Kan godt være det som du siger ikke er det sundeste, men det ser ud til at ville gøre noget godt for smagsløgene:)
Send en kommentar