onsdag den 21. marts 2012

Grød med ristet havre og æble

Grød er billig, nem og sund morgenmad, så det er noget jeg gerne spiser et par gange om ugen. Den foretrukne er med smørklat og kanelsukker, men engang imellem skader det ikke at prøve noget andet. Denne grød smager rigtig dejligt, mætter utroligt godt og så er den nem at lave- bare pas på at havregrynene ikke får for meget farve, for lige pludseligt går det stærkt! Mine fik nemlig li 1 sek. for meget og blev lidt mørke.
Opskriften er fundet hos Arla.

Grød med ristet havre og æble (1 stor portion)
1 dl. havregryn
1½ dl. vand
1 dl æblejuice
1 nip groft salt

Topping:
1 lille æble, groftrevet
rosiner
mælk

Rist havregrynene i bunden af en lille gryde eller en pande. De skal kun tage en smule farve.
Kom vand og æblejuice ved og lad det koge op under omrøring, til grøden har en passende konsistens.
Spises med æble, rosiner og lidt mælk.

7 kommentarer:

Maria sagde ...

Øj det lyder og ser bare lækkert ud! Det må jeg prøve en dag - jeg elsker grød :)

MissMuffin sagde ...

Maria, det smager også godt. Når havregrynene bliver ristet kommer de til at smage af meget mere!

Maria sagde ...

Ja det tror jeg gerne de gør :) Sådan er det jo generalt også med div. kerner og nødder :)
Det må blive min morgenmad imorgen ;)

The Cakeaholic sagde ...

Mmm... det ser lækkert ud :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Du er altså fuld af inspiration! :)

FeenFood sagde ...

Ja man burde spise noget mere grød... God ide at riste dem, det kan være det bliver nemmere for mig at spise havregrød hvis jeg gjorde det ;)

MissMuffin sagde ...

Cakeaholic, det smagte også dejligt:)

Line, det er da også en god ting- det er hvertfald meget bedre end at være fuld af l*rt:)

FeenFood, jeg kan godt lide grød, men havregrøden er og forbliver min favorit:)