torsdag den 1. marts 2012

Forvirret!

Det tror jeg nok, at jeg er!
Emma har de sidste mange gange hun har været i løbetid fået en omgang livmoderbetændelse bagefter og det er ikke særligt spændende.
Det er desværre risikoen ved ikke at få sin tæve sterilliseret- så gør lige det i god tid ik?!
Min  gamle dyrlæge mener, at Emma er for gammel til at blive sterilliseret og hun har jo også et dårligt hjerte, så vi kan ikke undgå det, for det kan ikke forbygges på andre måder.
Jeg synes jo så, at det lyder mærkeligt, at man ikke kunne forebygge, så jeg valgte idag at prøve at få Emma undersøgt hos en anden dyrlæge.
For det første giver han så godt nok den gamle dyrlæge ret i, at man ikke kan forebygge det med pencilin.
For det andet mener han så bare ikke, at Emmas hjerte fejler noget, selvom hun de sidste 4 år har fået medicin for forstørret hjerte.
For det tredje, så mener han, at Emma sagtens kan klare at blive sterilliseret, selvom hun er en gammel dame, for hendes fysisk er helt fin.
Nu er jeg forvirret!
Emmas hjerte skal undersøges hos en helt 3. dyrlæge med speciale i hjerteundersøgelser, hvis det skal opklares, hvordan hendes hjerte egentligt har det.
Og så skal jeg beslutte mig for, om jeg selv vurderer, at Emma skal udsættes for en sterillisation.
Nå ja, og så skal jeg lige finde de der 5-6.000 kr. det hele vil koste mig!
En ting er hvertfald sikkert- ingen sommerferie sydpå til mig i år, haha!

32 kommentarer:

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

For satan altså! De hunde de koster os sgu alligevel nok nogle krunker for tiden, hva? :)

Hmm. de tlyder godtnok mystisk med SÅ forskellige vurderinger. Jeg synes dog du skal få det tjekket hos hjertespecialisten, for det er da total hul i hovedet, at give en måske rask emse hjertemedicin, hvis hun slet ikke behøver det. Og hvis det så viser sig, at hun ikke har bøvl med hjertet og fysikken er fin, så se da af at få hende steriliseret i en fart, for det er hverken rart for Emma eller jer, at skulle igennem dette helvede så ofte :(

MissMuffin sagde ...

Kristine, de er godt nok dyre i drift for tiden!

Ja ik- jeg blev sq helt forvirret, haha.
Skulle slet ikke ha snakket hjerte, kun sterilisation, men så kan man da bare se hvad der så sker! Sån en hjerteundersøgelse koster så os li på den anden side af 1.000 kr.
Jeg er ret sikker på, at jeg vil have hende steriliseret, for det ville lette både Emma og mig. Umiddelbart har jeg også tillid til den nye dyrlæge, men jeg synes bare det er et lidt voldsomt ingreb.
Skal hvertfald li ha snakket med Kristian om det og så lige tænke et par dage inden jeg lige bestemmer mig for hvad jeg skal gøre..

Anonym sagde ...

Sabina, ligesom der er to metoder at sterilisere kvinder på, så må det vel også kunne gøres på Emma på den lettere måde med et lille snit, fiske æggelederen ud og klipse den frem for en større operation, der kræver mere bedøvelse og måske er en større belastning for en ældre hund.

Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, hvis der var det, så havde dyrelægen nok også forslået det- så det er der desværre ikke. Det hele skal ud hvis man sterillisere en hund, for deres system er ikke helt magen til vores..

Heidi Meldgaard sagde ...

Altså når man sterilisere hunde. fjerner man jo også livmoder. netop for at undgå livmoderbetændelse.

Normalt ville jeg også mene at man sagtens kan sterilisere en ældre tævehund. Netop fordi det er dem der normalt får livmoderbetændelse og især fordi det gentager sig gang på gang. Og sommetider går de arme hunde rund og har ondt i en eller anden grad hele tiden.

Hvordan fandt den første dyrlæge ud af at emma havde dårligt hjerte?

Anonym sagde ...

Altså vi har lige fået kastreret vores hund, han er 9 år, og det er det bedste vi har gjort!! Han havde forstørret prostata, og vi har nu fået en helt anden hund! Der er meget mere liv i ham, og han trives meget bedre :)

Nå det jeg ville frem til var bare, at jeg aldrig vil fortryde vores beslutning, selvom han er gammel :)

MissMuffin sagde ...

Heidi, det er stadig bare et større indgreb når man snakker om en hund fra 1999. Hun er ikke helt ung længere og rager nemmere noget til sig...
Emma har så heldigvis ikke ondt og får samtidig smertestillende hver gang- bare for en sikkerhedsskyld.
Hun blev scannet og får selvfølgeligt tjekket sit hjerte hver gang vi er der- så den ene dyrlæge kan høre noget og den anden kan ikke høre noget forkert!

Anonym, det er heller ikke så stort et indgreb når det er en hanhund, så det ville jeg også godt turde. Dejligt jeres vovse er kommet i topform!

marieguldbaek sagde ...

Hvor er den sød! :-)

Tag gerne et kig på min blog - http://bellllasblog.blogspot.com/

Dorte sagde ...

Det er da vildt frustrerende for jer med de svar der..... kan virkelig godt forstå du/I er forvirret....
Man bliver så ked af det indeni, når de ikke siger/fortæller det samme - håber der kommer en god løsning for jer alle 3;)

Garn, hund & kat sagde ...

Jeg ville tage Emma til en dyrlæge med orstand på pekingeser og den dermed specielel bedøvelse de altid skal have.

Så ville jeg så ej tøve med at få hende steriliseret.

Du har ikke hendes papiere mv, og helt personligt så tvivler jeg på hun er så gammel som du har fået at vide.


Og et dårligt hjerte kan væe mange ting. Men ja det kan være farligere ikke at få hende steriliseret. Og hvordan emd tænderne? hvis hun er SÅ gammel burde de se ret skrækkelige ud nu hun så ej heller kan få dem renset qua ingen bedøvelse..

Så ja en ordentlig specialist. Århus dyrehospital skulle have nogle gode. Ellers kan jeg anbefale nogen jeg kan stå personligt inde for, men så skal I ud at rejse...

Garn, hund & kat sagde ...

man kan i øvrigt sterilisere laptoskopisk - det en kikkert operation og langt midere indgreb, men kræver at livmoderen ikke er betændt, for den fjernes så ikke.

Men nej det er ikke en operation der udføres af alle dyrlæger

MissMuffin sagde ...

Dorte, det er hvertfald svært at vide hvem man skal tro på!
Nu må vi lige se, men jeg tror vi vælger at få hende sterilliseret og så lader hjerteundersøgelsen ligge, for hun har det jo fint med hendes piller og den nye dyrlæge siger så også, at det ikke skader hende uanset hvad..

Garn, hund og kat: Jeg er sikker på Emmas alder, for min mor er Emmas tidligere ejer og hentede hende dengang hun bare var en lille bitte uldtot, så der er ikke noget at være i tvivl om.
Nu er pekingeser-racen jo ikke ligefrem den mest populære, så spcialister findes der næppe mange af. Dyrlægen henviste mig til Aalborg Dyrehospital, for de har en dyrlæge med speciale i hjerteundersøgelser og en pekingesers hjerte er ikke anderledes end andres hunde, så det godt nok til os.Og dyrlægerne bedøver jo hundredevis af hunde hvert år, så det er jeg også sikker på, at de sagtens kan vurderer, for så særlig er pekingesere altså ikke.
Tænderne blev renset sidste år, men de er faktisk ret fine- kun lidt skæve i undermunden:)
Hun skal ha fjernet hele livmoderen hvis det er, for det er den der giver problemer hver gang der er løbetid...

Garn, hund & kat sagde ...

Lyder da godt du er sikker på hendes alder - men hun ser blot meget yngre ud og jo der findes skam dyrlæger som qua nogle ejere og få opdrættere er specialistere i pekingesere.

Nej en pekingesers hjerte er ikke anderledes end andres hjerte. Men jo de skal have en special behandling.. hvis man da ønsker at de skal vågne igen efter bedøvelsen

Personligt så ville jeg ikke lade hvem som helst bedøve en pekingeser, for ja jeg synes jo ret godt om at de vågner op igen og det handler ikke om dårlige hjerter men om den rigtige bedøvelse og opvågnings teknik

lyder i øvrigt fantastisk at hun har så gode tænder :-)

Anonym sagde ...

Sabina, jeg kan ikke lade være med at tænke, at hvis Emma kun får livmoderbetændelse i forbindelse med, hun er i løbetiden, så bliver den påvirkning fra æggestokkene jo afbrudt, hvis hun får en kikkertoperation. Hun skal selvfølgelig være helt rask først.

Elsebeth

Anonym sagde ...

Sabina, jeg gik på nettet og fandt følgende: Når en hund får livmoderbetændelse, skyldes det hormoner, der tilføres fra æggestokkene. Hvis Emma bliver steriliseret ved en kikkertoperation, hvilket foretages ofte, så stopper hormonpåvirkningen, som jeg skrev før. Så helt forkert på den var nu ikke. Det drejer sig måske mere om at finde den rigtige (dygtige) dyrlæge.

Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Garn, hund og kat, hun holder sig nemlig rigtig godt, men hun er også begyndt at blive lidt mere grå i det:)
Igen, jeg tror simpelthen ikke på, at pekingesere er så anderledes at bedøve end andre hunde, så det overlader jeg trygt til enhver dyrlæge at gøre.
Skal hun nu i narkose kan det godt tænkes, at hendes tænder lige skal tjekkes, men de er i ret god stand- jeg tjekker dem jævnligt, for der er 3 skæve tænder, som jeg skal sikre mig ikke flytter sig..

Elsebeth, det lyder meget logisk, men der er stadig forskel på hunde og mennesker. Den anden metode bruges udelukkende for at undgå hvalpe og er meget lidt anvendt. Så skal man undgå problemer med livmoderbetændelse, så skal livmoderen ud, for ellers kommer dr stadig betændelse.

Heidi Meldgaard sagde ...

Hej igen

Jeg ville også helt klart vælge at de fjeren det der er problemet. Vores dyrlæge tager normalt en blodprøve inden en peration, for at se om lever, nyre mm. er helt ok. Derved kan de også have ekstra øje med hunden under nakosen.

Der hvor jeg arbejde på dyrehospital. fjernede vi altid livmoder når hunden havde livmoderbetændelse. Netop fordi det altid kommer igen og hundene får det meget bedre bagefter.

Er hun sygeforsikret?

MissMuffin sagde ...

Heidi, det er nemlig det, der er normalt at gøre- jeg er bare en lille smule utryg ved det fordi hun er så gammel og fordi jeg troede hun havde dårligt hjerte. Hvis hun ikke har det, så er der lidt mindre at bekymre sig om.
Dyrlægen mente, at hun var i rigtig fin form, så han havde slet ingen bekymringer ved at skulle gøre det- det er bare mig, der er pylret:)
Hun er desværre ikke sygeforsikret. Da jeg overtog hende var hun blevet for gammel til, at det kunne svare sig, for forsikringsselskabet vil sjældent forsikre hunde over var det 4 eller 5 år..

Christine sagde ...

åha nej, det lyder ikke rart... hverken for dik eller lille emma. Jeg kan dog fortælle at min families hund (der voksede op i mit barndomshjem) er fra 1996, og fik fjernet hele underlivet tilbage i 2008/2009, også pga slem betændelse. Hun har også fået fjernet milten i 2006(efter at en tumor sprang og hun var ved at bløde til døds), og en helt masse andet... og hun er stadig en glad, men dog gammel, dame på 15 år den dag i dag. Så de kan nu alligevel klare en hel del. Jeg håber I finder en løsning til det hele

MissMuffin sagde ...

Christine, hun er en sejlivet dame må man sige:)
Emma er stadig ret frisk, men man kan nu også godt mærke, at hun er en gammel dame uden så meget fut i længere:)
Emmas hjerte har hidtil været forhindringen, men hvis det ikke dårligt, så er der jo ikke rigtig noget problem:)

Anonym sagde ...

Nu stod der, at når en HUND får livmoderbetændelse, så skyldes det påvirkningen fra æggestokkenes hormoner, hvorfor en kikkertoperation vil være tilstrækkeligt, da det kun gælder om at afbryde forbindelsen til livmoderen.

Spørg en dyrlæge og få ham til at forklare det.

Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, nu er hveken dig eller mig dyrlæge, så skal vi ikke bare lade den ligge her?!

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

Sabina lyt til din dyrlæge, og følg hans anvisning og råd - man burde mene, at han har mest styr på sådan noget, frem for hvad man kan læse sig til på nettet :) Nettet er en god ting, meeeen der sidder nu også nogle amøber derude, som tilføjer noget værre shit, bare for at spille kloge. Lyt du hellere til den "nye" dyrlæge. Jeg tror de har fået titlen af en ganske god grund ;)

MissMuffin sagde ...

Kristine, det bliver også det vi gør:)
Så Emma skal have sit hjerte tjekket af en specialist i Aalborg og så kan han som 3. dyrlæge være med til at vurdere, om hun kan holde til narkosen. Siger han, at det ikke er noget problem, så bliver hun steriliseret..

Anonym sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

cara mengatasi wasir sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

obat wasir Cepat sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

obat wasir Cepat sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis.

cara mengatasi wasir sagde ...

Wasir,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,KroniS.

obat wasir Cepat sagde ...

Tuluung-di-Approve-pak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.

cara mengobati Wasir sagde ...

Tuluung-di-Approve-pak,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.

cara mengobati Wasir sagde ...

Semoga-berkah-n-barokah,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.