Pistaciemasse er ikke lige sån at opdrive uden for jule-sæsonen, så jeg måtte finde på noget andet. Derfor brugte jeg 100 g. pistacienødder og 100 g. marcipan. Desværre smagte kagen ikke så meget af pistacie/marcipan, men mere af citron. Om det var den hjemmelavede pistaciemasses skyld eller den smagfulde citrons skyld, det ved jeg ikke.
Hyldeblomst-icingen var skøn og med en fin snert af hyldeblomst, selvom den godt kunne ha smagt lidt mere igennem. Nu elsker jeg snask på toppem af mine kager, så jeg vil anbefale at du laver dobbelt portion:)
Opskriften er fra den fantastiske "Forårsfristelser":)
Kagen pyntede jeg med de fine pastel-kugler fra Dr. Oetker, men hakkede pistaciekerner vil også være fint.
Pistaciekage med hyldeblomst-icing (6-8 pers.)
250 g. smør
250 g. sukker
200 g pistaciemasse (eller 100 g. pistacienødder+100 g. marcipan)
saft og skal af 1 økologisk citron
3 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Hyldeblomst-icing
250 g. græsk yoghurt 10%
1½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft
2-3 spsk. flormelis
Kan du ikke få pistaciemasse, så blend pistaciekerner og marcipan sammen i en foodprocessor til en fin og blød masse.
Rør pistaciemassen sammen med smør, sukker og citron.
Pisk æggene i et af gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen, til dejen netop er ensartet.
Hæld dejen i en smurt springform(22-24 cm.) og bag den i ca. 1 time ved 150 grader.
Afkøl kagen helt og fjern springformen.
Kom hyldeblomstsaften i en gryde og kog det ind til en tyk sirup.
Når den er afkølet røres den sammen med yoghurten og smages til med flormelis.
Fordel cremen over den afkølede kage og server med det samme.
6 kommentarer:
Hvor er den bare yndig :) det lyder også som en lækker kombination!
Line, den kunne bare godt ha smagt lidt mere af pistacie:) men cremen var virkeligt lækker!
Kunne Man ikke bruge den færdiglavede pistaciemarcipan fra Odense marcipan??
Mille, det er jo det der er meningen, men den er umulig at opdrive her i Aalborg. Ellers så havde jeg også brugt den...
Uf, det lyder godt! Og citronsmagen er jeg jo meget stor fan af, så for min skyld må den gerne brage igennem :-D
Piskeris, det tvivler jeg ikke på:)
Send en kommentar