Denne salat lavede jeg, da vi spiste hos Line i sidste uge.
Quinoa er nogle bitte små og meget proteinrige frø, som skal koges og derefter kan anvendes i stedet for fx. ris.
Quinoa fåes i flere varianter. Den hvide er vidst den mest almindelige og også den billigste, mens den røde og sorte er lidt dyrere. Urtekram og Nutana producere de små frø, så de kan bla. købes i Kvickly. Frøene er bittesmå, så jeg ender altid med at koge alt for mange, for de ser ikke ud af meget, men alligevel fylder de godt i maven.
Inspiration til denne salat fandt jeg hos Heather Likes Food.
Quinoasalat med æble, spinat og ristede mandler (6 pers.)
300 g. quinoa
1 bakke babyspinat
½ bakke babyleaves
1 potte brøndkarse
4 forårsløg
2 syrlige æbler
1½ dl. mandler
Vinagrette:
1½ dl. æblejuice (gerne ufiltreret)
½ dl. olivenolie
3 spsk. hyldeblomsteddike
1 tsk honning
salt, peber
Kog quinoaen efter anvisningen på posen. Lad den køle af.
Skyld spinaten og babyleaves og lad det dryppe godt af.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
Rist mandlerne på en varm og tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft.
Bland ingredienserne til vinaigretten godt og bland med den afkølede quinoa- det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele, så smag dig frem.
Skær æblerne i tern eller tynde både.
Bland quinoaen med spinat, babylevaes, brøndkarse, forårsløg og æbler.
Drys med mandler og server med det samme.
2 kommentarer:
Mmm! Det ser rigtig godt ud. Jeg har endnu ikke prøvet at lave noget med Quinoa. Det har været lidt for fancy til mig - er stadig ved at vænne mig til bulgur hehe.. Men måske var det tiden til at prøve det. For lækkert ser det ud!
Astrid, du kan roligt prøve quinoa'en, for den smager ikke af ret meget- ligesom bulgur:) Jeg elsker alle de der forskellige slags kerner, men couscous er altså noget tørt noget!
Send en kommentar