onsdag den 29. august 2012

Anmeldelse: I Heart Nem Vegetarisk

Endnu en skøn kogebog er landet på mit køkkenbord. Denne gang har jeg fået lov at anmelde Katrine Klinkens nye kogebog "I Heart Nem Vegetarisk" fra Politikens Forlag.
Bogen indeholder 85 opskrifter, de fleste vegetariske, men der er også en del veganske imellem. Den er inddelt i nogle fine afsnit, der gør det meget overskueligt at finde det man nu søger efter, om det skal være "Super Lækre Salater" eller "Gode Grønne Gryder". Desuden er der også et afsnit om de forkellige typer af vegetarisme der findes, gode ernæringstips og råd om råvarer. En fin lille detalje er, at opskrifterne er til 2 personer. Herhjemme vil det fx. være superpraktisk, men det vil det også være for de familier, hvor der måske kun findes en enkelt vegetar imellem.
Bogens layout er lækkert. Bogen er ikke ret stor og forsiden meget enkel. Når man så åbner bogen er der straks mere farve på og nogle meget appetitlige billeder. For mig er det et stort plus, at der er et billede til hver opskrift- dog med undtagelse af de pratiske basisopskrifter bagerst i bogen.
Overskrifterne i bogen er meget lange og det irriterere faktisk mig lidt! Nogen vil sikkert synes, at det er ganske fint, mens de på mig virker en smule rodet. De lange overskrifter, sammen med bogens enkle og alligevel farvestrålende layout er dog med til at give bogen lidt personlighed, hvilket jeg synes er et stort plus. Den ligner ikke rigtigt nogen af de andre kogebøger, som står på min hylde.
Jeg er sån lidt blandet omkring bogen.
Vi spiser vegetarisk en gang om ugen og derudover spiser jeg ikke vildt meget kød. Ikke fordi jeg ikke kan li det, i perioder har jeg bare ikke rigtig lyst. Samtidig er jeg altså bare ikke særligt stor fan af bønner, linser og tofu, som er en nødvendig kilde til protein, hvis man er vegetar. Mange af bogens opskrifter indeholder netop bønner og linser, så jeg vil mene, at den henvender sig til den "erfarne" vegetar og ikke til dem, der måske bare vil forsøge sig med en vegetarisk dag om ugen. Desuden synes jeg lidt det er en skam, at det anbefalede tilbehør til størstedelen af retterne af brød. Er man vegetar tror jeg nu, at man vil finde eget ny inspiration i bogen.

Bogen får 3 ud af 6 stjerner.
Jeg tror ikke, at det er en bog, som jeg ville købe selv, for den passer nok bedre til en mindre kræsen og erfaren vegetar, end til mig.

9 kommentarer:

Maria sagde ...

Jeg syntes helt sikket også at et billede til hver opskrift er en fordel, jeg bliver jo ikke lækkersulten at en overskrift men af et godt billede af noget lækkert mad :-)
Lange opskrifter er heller ikke mig, jeg elsker punkt opstilling og ikke for lange forklaringer.
jeg syntes bogel lyder interessant, jeg elsker nemlig bønner og linser :-)
Har du prøvet at lave nogle af retterne endnu?

kh maria
http://vanloseblues.blogspot.dk/
@vanloseblues på instatram

MissMuffin sagde ...

Maria, der er hvertfald mange skønne billeder heri, for jeg kan rigtig godt lide den ret rustikke stil.
Hvis du elsker bønner og linser, så vil jeg ikke tøve med at anbefale dig den!
Jeg har endnu ikke fået afprøvet nogle af opskrifterne, men jeg tror der skal afprøves en suppe i næste uge, for der begynder at blive suppetid. Jeg synes, at suppe-afsnittet i bogen er det bedste, for der har jeg lyst til at prøve dem alle sammen:)

Anonym sagde ...

Hej Sabina,

Ved du hvor man kan købe bogen?

Kh Kristine

Anonym sagde ...

Er jeg mon helt forkert på den, når jeg mener, at "hjertet" står for "love" - altså "Jeg elsker nem vegetarisk"?
Prøv at lave en pureret linsesuppe med løg; det tror jeg, du vil kunne lide.
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Hej Kristine
Den kom først i handlen igår, så mon ikke den bliver at finde i de fleste boghandler og på nettet i løbet af de næste dage:)

Elsebeth, det kan både stå for heart, love eller elsker- titlen er lidt dum fordi den både er dansk og engelsk. Jeg har valgt at skrive den med heart..
Linsesuppe er slet ikke mig...

Signe Marie sagde ...

Har du set Vegetarisk Vellyst? Den er rigtig god - masser af billeder og overskuelige opskrifter... Og så har Hugh Fearnley-W fra River Cottage lavet en enormt god vegetarkogebog der hedder "River Cottage Veg Everyday".

Og forresten, det der med vegetarer spiser masser af bønner og tofu hver dag - det er lidt en myte i sig selv. Det slår aldrig fejl at det første man som vegetar bliver spurgt om er "Hvordan får du så proteiner nok?" Der er proteiner i så godt som ALT, og man skal virkelig være en skovl for ikke at få nok - uanset om man er tofuglad vegetar/veganer eller ej. :) Fuldkorn er f.eks. en fantastisk proteinkilde.

MissMuffin sagde ...

Signe Marie, jeg har selv "Vegetarisk Vellyst" og synes det er en skøn bog! Har hørt om den fra River Cottage, så jeg regner også med, at den ryger med i kurven næste gang jeg bestiller fra amazon:)

Jeg ved godt det er en myte, men denne kogebog bekræfter den en smule. Der er som du siger masser af proteiner i fuldkornsprodukter som fx. havregryn, men også i nødder og mælkeprodukter. Når jeg laver mad tænker jeg over, at der både skal være protein og kulhydrat for mæthedsfornemmelsen skyld, men det kan godt være lidt svært i en vegetarisk måltid hvis der ikke må være tofu og bønner i.

PS: Mit første spørgsmål til en vegetar er altid: Hvorfor er du vegetar? Synes det er vildt spændende.
(Næste spørgsmål er, om personen har nogle gode opskrifter, haha:))

Signe Marie sagde ...

Hehe, ja jeg ved det godt. Alle kogebøger bliver ved med at bekræfte igen og igen at det sværeste man er ude for som vegetar er at få proteiner nok. :)
Jeg har været vegetar siden jeg var 16, og kunne heller ikke lide bælgfrugter i starten. Men kikærter (dog ikke fra dåse) var den måde jeg lærte at kunne lide alt det andet. De er ikke melede, og behandler man dem rigtigt er de simpelthen skønne. :)
Jeg blev vegetar fordi jeg elsker dyr. :) Og ja, har en masse opskrifter! Og elsker at dele ud... ;)

MissMuffin sagde ...

Den her er hvertfald i den slemme kategori hvad det angår. De udenlandske kogebøger er lidt mere afslappede omkring protein.
Kikærter kan jeg kun spise hvis de er hummus eller falafler..
Jeg spiser også mindre og mindre kød, så jeg kan godt forstå at nogle vælger kødet fra:)