En super lækker salat, der passer til nærmest hvad som helst. Vi fik den sammen med en svinemørbrad og små, kogte kartofler. Den ville helt sikkert også være lækker til grillet kød eller i en burger med pulled pork.
Opskriften er fra FoodFanatic, men er vidst oprindeligt fra Piskeriset:)
Jeg lavede den om morgenen, så det var nemt at få aftensmaden på bordet når jeg kom hjem fra arbejde. Den smagte også stadig super godt dagen efter, så lav endeligt en stor portion- evt. til madpakken:)
Spidskålssalat med ananas (4 pers.)
1 lille spidskål
100 g. ananas på dåse (i egen saft)
4 forårsløg
3 dl. creme fraiche 18%
2-3 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 tsk. citronsaft
salt og peber
Fjern de yderste blade på spidskålet, skær det igennem og fjern stokken.
Hak spidskålet fint. Du skal bruge ca. 350 g. spidskål.
Skyl det godt og kram det igennem med fingrene, så spidskålet bliver lidt blødere.
Hæld saften fra ananasen og lad dem dryppe godt af. Skær ananasen i tern hvis den ikke allerede er det.
Skær forårsløgene i tynde ringe.
Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.
Vend spidskål, ananas og løg heri.
Opbevar den på køl indtil den skal serveres.
4 kommentarer:
Uhmmm... ja den er bare så lækker den spidskålssalat... har også hittet herhjemme til sommerens grillmad! Og det skønneste er da, at den kan laves i god tid og holder sig frisk længe : )... mums!
Linda, den er nemlig et hit til grillmad! Den holder rigtig fint, så vi har som regel fået den 2 dage i træk. Jeg kunne også godt forestille mig den på madpakken...
Jep, det er blevet min yndlingsmåde at lave tilbehør på - fintsnitte spidskålssalat, ælte den med en god dressing og vende forskellige slags grønt samt evt. nødder eller frugt i. Nammenam :-)
Piskeris, den er også god. Jeg har også lavet den med gulerod og æble til Pulled Chicken, det var også et hit. Vi er ikke så vilde med kål herhjemme, men den her salat er en vinder:)
Send en kommentar