fredag den 3. august 2012

MissMuffins kylling i fad


Det er nu ikke det vilde mad der er blevet lavet herhjemme den sidste tid- slet ikke den uge, hvor der var dejligt vejr. Der var det mest grillen, der styrede menuen:)
Jeg er store fan af alt-i-et-fad-mad. Især når der er varmt og man ikke gider bruger en masse tid i køkkenet, men stadig gerne vil have noget godt at spise.

Dette fad tager ikke ret lang tid at lave og så passer det sig selv det meste af tiden. Du kan tilsætte lige de grøntsager de lyster- peberfrugt, squash og svampe er også ret godt!
Vi fik brød og en lækker, sprød salat til. Nem og dejlig aftensmad på en varm sommerdag. Desserten var selvfølgeligt jordbær med fløde:) Uhm..


MissMuffins kylling i fad (2 pers.)
4 kyllingelår med overlår
1/2 kg. små kartofler
1 aubergine
3 håndfulde cherrytomater
1 dl. fløde
1 tsk. oregano
1 tsk. chili
salt, peber, olivenolie


Skrab/skrub kartoflerne. Kom dem i et stort ildfast fad. Vend dem i lidt olivenolie.
Skær auberginen i små tern og bland det godt sammen med kartoflerne.
Gnid kyllingelårene med oregano, chili, salt og peber. Kom dem ovenpå grøntsagerne i fadet.
Steges ved 210 grader i ca. 30 min.
Herefter fordeles tomaterne over og fløden hældes ved.
Bag i yderligere 15 min.
Serveres med det samme.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Enig - sådan en fadservering er både praktisk og smager skønt!

Dejligt at have dig tilbage på bloggen :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, det smagte virkeligt dejligt. Det passede sig selv mens vi nød solen og sippede vin og var lige til at tage med ud i haven bagefter:)
Det er også skønt at komme igang med bloggeriet igen..

Anonym sagde ...

Skønt at få min daglige dosis Miss Muffin tilbage :) Det er en fantastisk ret, men jeg har aldrig prøvet den med fløde. Men lækkert ser det ud :)

A + K = ♥ sagde ...

Hvor lyder det godt - har længe haft trang til aubergine, så mon ikke denne opskrift er lige hvad jeg har ledt efter (:

- Kit

MissMuffin sagde ...

loquaciouslily, desværre kun lige for en kort bemærkning, for nu tager jeg i et øde sommerhus:)
Der skal heller ikke så meget fløde i, men det giver lige lidt lækker sauce:)

Kit, det kunne hvertfald være en oplagt mulighed. Det ser også ud til, at auberginerne er billige lige nu, så det er med at spise løs:)