tirsdag den 22. april 2014

Grillet kyllingebryst med abrikoser, hasselnødder og persille

Sprød skinke, saftigt kyllingebryst og lækkert fyld. En tur på grillen og så er der nem og lækker aftensmad.

I de fleste hjem bliver der ofte spist kyllingebryst, men det kan godt blive lidt kedeligt i længden. Da jeg faldt over disse fyldte kyllingebryster hos fine Vanløse Blues kom de hurtigt på menuen. Det bliver ikke sidste gang, for de smagte skøn, især efter en tur på vores lille gasgrill, hvor skinken bliver rigtigt sprød og lækker. Har man ikke lige grillen, så kan de også sagtens steges i ovnen.
I opskriften bruges der mandler, men jeg havde ikke flere, så det blev hasselnødder. Men det kan man jo gøre lige som man har lyst til:) Abrikoser og timian er også et godt match, så det er bare at bruge de nødder og krydderurter, som man har lyst til.

Grillede kyllingebryster med abrikoser, hasselnødder og persille (2 pers.)
2 kyllingebryster
4 skiver serranoskinke
1 dl. hasselnødder
3 tørrede abrikoser
½ bdt. persille
skal af ½ økologisk citron
salt, peber

Hak hasselnødderne, persillen og abrikoserne. Bland med citronskal, lidt salt og peber.
Skær en lomme i kyllingebrysterne (på langs) og kom fyldet i.
Fold 2 stykker skinke stramt om hvert bryst og sæt evt. et par tandstikker i, så skinke og fyld holdes på plads.
Grilles på en varm grill eller grillepande i 20-25 min.


Ingen kommentarer: