Meatza- en hybrid mellem en kæmpe hakkebøf og en snasket pizza.
Det går nogenlunde med at skære ned på kulhydraterne herhjemme. En nybagt bolle eller et stykke kage siger jeg nu ikke nej tak til:)
En pizza er jo fyldt med kulhydrater, men der er efterhånden mange bud af finde på alternative bunde til det hvide brød. Forleden testede vi palæo-varianten, hvor bunden er lavet af hakket oksekød. Ganske velsmagende og sikkert noget jeg vil servere igen, for det mætter også rigtigt godt.
En pizza er jo fyldt med kulhydrater, men der er efterhånden mange bud af finde på alternative bunde til det hvide brød. Forleden testede vi palæo-varianten, hvor bunden er lavet af hakket oksekød. Ganske velsmagende og sikkert noget jeg vil servere igen, for det mætter også rigtigt godt.
Jeg toppede min meatza med tomatsauce, champignon i skiver og rigeligt med ost. Dertil havde jeg lavet en fad med salater, agurk, tomat, majs, peberfrugt og avocado til at toppe med. En lille skål hvidløgsdressing og så var det ellers bare at toppe med hvad man nu havde lyst til.
Jeg brugte fedtfattigt, økologisk oksekød og alligevel væskede min meatza rigtigt meget under bagningen, så hold øje og hæld al stegevæden fra, så bunden kan blive lidt sprød.
Meatza (2-3 pers.)
400 g. hakket oksekød
1 æg
2-3 spsk. loppefrøskaller
1 spsk. tomatpure
1 tsk. oregano
Fyld:
1 dl. tomatsauce
1 dl. tomatsauce
1-1½ dl. revet ost
½ bakke champignon i skiver
Topping:
Grøntsager og dressing
Rør oksekødet med æg, loppefrøskaller, tomatpure og oregano til en fast og jævn fars.
Kom farsen på en bageplade med bagepapir og pres den til en flad og rund bund.
Bag den ved 200 grader i 8 min. til den har fået lidt farve. Husk at hælde evt. overskydende stegevæde fra undervejs.
Smør tomatsaucen udover bunden og fordel først champignon og så osten over. Bag til osten er smeltet og gylden.
Serveres med det samme i slices, som man selv kan toppe med det ønskede fyld.
4 kommentarer:
Det lyder ganske besnærende - har flere gange overvejet at lave det :-)
Piskeris, det er jo både nemt og mande-venligt, så det er bare at kaste dig ud i:)
Jeg tror faktisk, min bedre halvdel ville finde det lidt for kødtungt, hvis der ikke også er lidt grøntsager ved siden af, men der er nok nogle af mine drengevenner, der ville gå helt i spagat over denne kødret :-D
Piskeriset, Kristian har rigtig mande-smagsløg og er vildt bange for grøntsager :)
Send en kommentar