lørdag den 25. juli 2009

Gulerodsmuffins med flødeost-glasur..

Line spurgte mig igår, om jeg ikke havde en god opskrift på gulerodsmuffins, for sån nogle skulle hun bruge idag.
Det havde jeg ikke, men i gemmerne lå en af NBH's opskrifter på gulerodsmuffins, som jeg endnu ikke havde prøvet og jeg blev enig med mig selv om at det måtte jeg hellere få gjort:) Og det blev så idag:)
Jeg gør som Birthe og lader kagerne og glasuren stå hver for sig i køleskabet, så man bar li kan smøre lidt på når der skal spises en.
Fordi mor og møgunge er vilde med glasur laver jeg nok en dobbelt portion, så de kan få stillet deres lyster:)
Portionen gav 15 store og luftige muffins- jeg er spændt på at smage dem imorgen:)

Gulerodsmuffins med flødeost-glasur

200 g lys rørsukker
50 g brun farin

2 dl smagsneutral olie (majs- eller rapsolie)
2½ æg
200 g mel
3/4 spsk kanel
3/4 tsk fint salt
1 1/3 tsk naton
½ spsk kakaopulver
230 g fintrevne gulerødder
30 g valnødder, finthakkede


Flødeost-glasur:
125 g Philadelphia flødeost naturel(endeligt ikke light)
50 g blødt smør
flormelis efter smag
1-2 tsk vaniljesukker


Pisk olie og sukker cremet med en el-mikser.
Pisk æg i en ad gangen og pisk godt mellem hver æg.
Pisk til sukkeret er helt opløst.
Bland mel, natron, kanel, salt og kakaopulver sammen og sigt det i dejen.
Bland det i med en ske og rør til det er godt fordelt.
Vend gulerødder og hakkede valnødder i og bland det godt sammen.
Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 175 grader i ca. 20-30 minutter.

Glasur;
Rør smørret cremet og bland det med flødeost med en gaffel.

Bland flormelis i lidt efter lidt, til det smager som ønsket og smag til med vaniljesukker.

Eftersnak: Kagerne er super saftige og med en god, krydret smag. Smagspanelet mente dog, at flødeosten var for syrlig, så spar ikke på flormelis og vanilje:)

9 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder virkelig lækkert - dem vil jeg prøve at lave! Jeg synes, det er så dejligt med al den inspiration til lækker mad, som du og andre kommer med her i blogland.

Ha' en dejlig søndag :-)

MissMuffin sagde ...

Hej Madame..
De har en meget lækker konsistens! Og så elsker jeg bar flødeost-glasur:)
Jeg synes også det er dejligt at man kan hente så meget inspiration hos hinanden, både til mad og andre ting..

God søndag..

Hanne K's verden sagde ...

Uhm, du har godt nok været produktiv. Lyder lækket, at de er luftige.
Knus

MissMuffin sagde ...

Ja, jeg nøjes sjældent med en ting når jeg først er igang:)

Jeanne sagde ...

Hej igen Mismuffin :)

Har lige et sprørgmål til opskriften.. Hvordan tager man et ½ æg? Kan lige se for mig hvilket rod det kan blive :D
Det kan godt være det bare er mig der er lidt dum til det med at bage, men det er vist første gang jeg har set det :)

Bomfru sagde ...

Hej Jeanne . Konen med æggene vil nok ikke dele det æg men runde op til et helt æg. Hun er nok lidt gavmild :-) men ellers kunne du jo piske det let sammen og så dele det i 2. og vola . ingen gris eller noget :-)
Jeg undrer mig over at olien skal piskes med sukkeret og ikke som man ofte ser sukker og æg piskes. Hmmm men det kan jo da komme an på en prøve :-)

Anonym sagde ...

Jeg bagte disse kager i går og de var fuldstændig fantastiske. Virkelig lækre og saftige - en klar hitter blandt gæsterne :)
Heidi

Tine sagde ...

Takker mange gange for opskriften på de mest fantastiske gulerods muffins . De er nemme at lave ,smager helt vildt godt og er så lækre i konsistensen . 1000 tak

Tine sagde ...

Jeanne jeg tager et æg og rører det med en gaffel i en kop ,så er det let at tage halvdelen ...god fornøjelse .