Charlotte og Carsten kom igår til frokost, så grillen skulle hives frem.
Vi grillede hamburgere med parmesan, en opskrift fra SpisBedre nr. 7/2009 og nøj hvor blev de gode. Opskriften har jeg ændret en smule i, men resultatet blev super godt alligevel og fik mange ros af gæsterne. Så de skal laves igen!
Der skulle egentligt ha været 1 spsk worcestersauce i, men det kunne jeg ikke lige opdrive.
Til bøfferne hørte en gedeostcreme og jeg valgte at gå ind i projektet med åbnent sind, men alene bar lugten. Føj! Sån noget lugter og smager jo af gammelt får, ikke engang pesto kunne redde den. Uf..
Hotte Hamburgere med parmesan:
700 g hakket oksekød
3 fed hvidløg, presset
½ groftrevet løg
1½ dl revet parmesan
1 lille æg
1 lille spsk. sambal oelek
salt, peber
Tilbehør: Burgerboller, salat, tomat, agurk, kethup, pesto..
Bland æg, parmesan, hvidløg, løg, sambal oelek, salt og peber i en skål.
Tilsæt det hakkede kød og rør til farsen er godt blandet.
Forsteg bøfferne på en hed pande i 2-3 min.
Opbevar dem i køleskabet ind til de skal bruges.
Bøfferne grilles ca. 2 min på hver side og burgerbollerne ristes et øjeblik..
6 kommentarer:
Mums hvor lyder det lækkert, MissMuffin! Jeg stjæler straks ideen til vores aftensmad i dag ;-)
Ha' en dejlig tropedag!
Jeg syntes også, at det lyder lækkert. Kunne ikke lade være med at grine, da du beskrev gedeostecremen :O)
Tak for opskriften!
Rigtig god dag til dig :-)
Det var dog en ærgerlig oplevelse med gedeosten - kan du huske hvilket mærke, det var? Jeg har lige prøvet en cremet gedeost, som var meget mild og 'u-fåret' - jeg prøver lige at finde navnet frem, for det kan være, du kan få glæde af den - hvis ikke aftenens oplevelse helt har afskrækket dig :-)
Hav en god weekend!
Madame, det smagte også rigtig godt og dejligt krydret, så jeg håber i også vil synes om den:)
God weekend til dig:)
Lone: Burgerne var så lækre! Jeg har også et anstrengt forhold til lammekød, men jeg har det også sån at man engang imellem må prøve lidt nyt selvom det måske ikke er sikkert det lige er sagen. Så gedeost var nærliggende at prøve, men føj hvor bliver det altså aldrig en livret:)
God weekend:)
Piskeris: Kan ikke huske mærket.. Det var sån en rulle med et lyseblåt klistermærke på forsiden. Den så fin og lækker ud, ligesom en brie, men uf hvor smagte den altså af gammelt får:)
Kender du et godt mærke kan det være jeg tør gøre forsøget igen:)
God weekend:)
Den smørbare, jeg brugte, hedder 'Fromage de chevre a tartiner' fra Soignon - tror jeg købte den i Føtex eller Kvickly. Den er så mild, at man dårligt kan smage, det er gedeost :-)
Jeg bruger normalt en af de gedeoste, man kan få på rulle - jeg mener dog, at den har noget grønt på etiketten og ikke blåt... den smager af lidt mere, men dog ikke af får! :-D
Den stod jeg faktisk med i hånden, men jeg gik ud fra at det var gederullen man skulle bruge..
Jeg må prøve den smørbare:)
Send en kommentar