Imorgen har min mor fødselsdag og det skal vi fejre i aften.
Til dessert har jeg bagt denne blåbærtærte efter opskrift fra "Tænd på tærter og Tryl med tillbehør" af bla. Rikke Holm. Bogen er super god!
I opskriften skulle bruges 250 g frosne blåbær, men da jeg fik blåbær på torvet igår, blev det til 200 g friske og 50 g frosne.
Bunden er frygteligt besværlig at arbejde med, men blev fin og jævn efter den var forbagt..
Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade
Bund:
150 g hvedemel
100 g koldt smør
75 g flormelis
1 æg
Fyld:
250 g marcipan
50 g sukker
2 dl piskefløde
2 æg
75 g finthakket hvid chokolade
250 g (frosne) blåbær
Smørret smuldres i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget.
Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time.
Jeg synes stadig dejen var træls og klisteret, men jeg smurte den ud i tærtefadet med en dejskraber og det blev nogenlnde fint.
Forbages i ca. 20 min ved 180 grader(varmluft)
Marcipan og sukker smuldres- dette kan gøres i en foodprocessor. Jeg var for doven til at hive den frem, så jeg rev marcipanen groft og blandede den med sukkeret.
Fløden piskes i, til masssen er jævn.
Tilsæt æggene, 1 af gangen.
Chokoladen og blåbærene vendes forsigtigt i marcipanmassen.
Det hele hældes ovenpå den forbagte tærtebund.
Bages ved 170 grader(varmluft) i ca. 20 min. til massen har sat sig og er blevet gylden.
Den vil blive bedømt i aften:)
Eftersnak: Tærten er lækker- men meget sød:) Den kan jeg sagtens anbefale..
7 kommentarer:
Den ser godt nok lækker ud.. Den må straks prøves en af dagene, da Thomas elsker alle 3 hovedingredienser ;)
Den er super lækker og rigtig sød- men det kan den jo kun blive med de ingredienser! Mon ikke Thomas vil elske den..
Hov, skal til at bage din fine kage. og der står at æggene piskes i et af gange i fyldet, men der står ikke noget om æg ovenfor?
hjælp. Heidi
Hov Heidi, det har du da ret i- det er hermed rettet:)
Det ser bare SÅ lækkert ud - men det skræmmer mig lidt med den bund. Mine erfaringer ud i at bage er ikke så positive, så det skal helst være nemt.
uhm uuuuhm uuuuuuuuhm den ser gooodt nok lækker ud :D håber den smagte godt :)
//Line
www.roemarken.blogspot.com
Bunden var heller ikke så nem at arbejde med Mette, men det kræver bar lidt tålmodighed:)Jeg hader generelt tærtedej, så det kan jo måske også bar være mig der er dum til det:)
Line, den var rigtig god. Vi fik lidt creme fraiche til, det klædte den for den er meget sød:)
Send en kommentar