søndag den 5. juli 2009

Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade..

Imorgen har min mor fødselsdag og det skal vi fejre i aften.
Til dessert har jeg bagt denne blåbærtærte efter opskrift fra "Tænd på tærter og Tryl med tillbehør" af bla. Rikke Holm. Bogen er super god!
I opskriften skulle bruges 250 g frosne blåbær, men da jeg fik blåbær på torvet igår, blev det til 200 g friske og 50 g frosne.
Bunden er frygteligt besværlig at arbejde med, men blev fin og jævn efter den var forbagt..

Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

Bund:
150 g hvedemel
100 g koldt smør
75 g flormelis
1 æg

Fyld:
250 g marcipan
50 g sukker
2 dl piskefløde
2 æg
75 g finthakket hvid chokolade
250 g (frosne) blåbær

Smørret smuldres i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget.
Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time.
Jeg synes stadig dejen var træls og klisteret, men jeg smurte den ud i tærtefadet med en dejskraber og det blev nogenlnde fint.
Forbages i ca. 20 min ved 180 grader(varmluft)

Marcipan og sukker smuldres- dette kan gøres i en foodprocessor. Jeg var for doven til at hive den frem, så jeg rev marcipanen groft og blandede den med sukkeret.
Fløden piskes i, til masssen er jævn.
Tilsæt æggene, 1 af gangen.
Chokoladen og blåbærene vendes forsigtigt i marcipanmassen.
Det hele hældes ovenpå den forbagte tærtebund.
Bages ved 170 grader(varmluft) i ca. 20 min. til massen har sat sig og er blevet gylden.

Den vil blive bedømt i aften:)

Eftersnak: Tærten er lækker- men meget sød:) Den kan jeg sagtens anbefale..

7 kommentarer:

MetteSofie sagde ...

Den ser godt nok lækker ud.. Den må straks prøves en af dagene, da Thomas elsker alle 3 hovedingredienser ;)

MissMuffin sagde ...

Den er super lækker og rigtig sød- men det kan den jo kun blive med de ingredienser! Mon ikke Thomas vil elske den..

heidi sagde ...

Hov, skal til at bage din fine kage. og der står at æggene piskes i et af gange i fyldet, men der står ikke noget om æg ovenfor?

hjælp. Heidi

MissMuffin sagde ...

Hov Heidi, det har du da ret i- det er hermed rettet:)

Mette sagde ...

Det ser bare SÅ lækkert ud - men det skræmmer mig lidt med den bund. Mine erfaringer ud i at bage er ikke så positive, så det skal helst være nemt.

Line sagde ...

uhm uuuuhm uuuuuuuuhm den ser gooodt nok lækker ud :D håber den smagte godt :)

//Line
www.roemarken.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Bunden var heller ikke så nem at arbejde med Mette, men det kræver bar lidt tålmodighed:)Jeg hader generelt tærtedej, så det kan jo måske også bar være mig der er dum til det:)

Line, den var rigtig god. Vi fik lidt creme fraiche til, det klædte den for den er meget sød:)