onsdag den 15. juli 2009

I-bone med kryddersmør, italiensk speltsalat og tzatiki..

For noget tid siden læste jeg om I-bone af svinekød hos en af de andre bloggere- det var vidst hos Klidmoster?! I hvertfald lød det lækkert, så da jeg fandt dem i Føtex den anden dag skulle de med hjem i fryseren. Vi fik 2 store steaks for omkring 40 kroner og jeg var nær aldrig kommet igennem min! Krydret med salt, peber og citron og stegt i smør og olivenolie- det er rigtig lækkert.
Da kødet var stegt blev der lagt en klat tomat-basilikumsmør på, som er efter opskrift fra det nyeste SpisBedre. I originalopskriften var der tilsat 6 marinerede soltørrede tomater, men jeg var åbenbart løbet tør og måtte redde det med 1 stor tsk tomatpesto. De smagte SÅ godt:)
Dertil fik vi en speltsalat fra "Tænd på tærter og Tryl med tilbehør" af Rikke Holm. Skøn salat, men saften af ½ citron er lige i overkanten! Salaten er rigtig god nu hvor tomaterne smager af noget. Jeg brugte de sidste jeg fik med hjemme fra Pap, de smager af sol og sommer. Resten af salaten ryger på madpakken imorgen- så man kan roligt lave en god stor portion!

Italiensk speltsalat:

150 g spelt (kogte 3 dl perlespelt i 6 dl grøntsagsboullion efter anvisningen)
4 solmodne tomater
1 lille salatløg i små tern
1 stor håndfuld grofthakket basilikum
saft af ½ citron- evt. lidt mindre
3 spsk. god olivenolie
1 tsk salt
1 tsk sukker
peber

Lidt salat

Kog spelten efter anvisningen på pakken. Kog den evt. i grøntsagsboullion, så smager den af mere.
Lad den køle lidt af.
Bland alle ingredienserne sammen og lad den trække ½ times tid, før salaten smages til og serveres på en bund af grøn salat.

Tomat-basilikumsmør

100 g smør
1 spsk god olivenolie
1 tsk rødvineddike
6 marinerede soltørrede tomater, finthakket / 1 stor tsk. tomatpesto
½ dl finthakket basilikum
½ tsk salt
peber

Pisk smørret blødt med en håndmixer.
Tilsæt olie og vineddike og pisk til at smørret bliver rigtig luftigt.
Rør tomater/pesto og basilikum i smørret og krydr med salt og peber.
Sættes på køl inden det skal bruges.

7 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Jeg læste også om den I-bone og mine forældre har også prøvet den og vildt meget tilfredse med den.

Jeg må prøve at kigge efter dem i min føtex for din opskrift ser rigtig spændende ud.

Knus

Miss Jeanett sagde ...

Uhm det ser godt nok lækkert ud!!

/Jeanett
http://jeanettd.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Pernille, det smager også rigtig godt fordi kødet er så reelt. Hvis du løber over sån et par stykker, så lav smørret dertil, det smager bar godt!

Miss Jeanett, ud i køkkenet med dig, det er super nemt at lave:)

Mette Lykke sagde ...

Som du kan trylle i dit køkken..
I-bone ?
Er det sådan en slags kotelet, med ben på..

MissMuffin sagde ...

Godmorgen Mette, du er også tidligt oppe:)
Ja, det er det faktisk. Kødet er meget mørt og saftigt. Vi spiser ikke ret meget svinekød herhjemme fordi jeg tit synes det er tørt og kedeligt, men det her er en klar favorit:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

du har lige dikteret aftensmaden :) det ser bare så godt ud.

MissMuffin sagde ...

Det smagte også rigtig godt:)