Det her er en virkeligt lækker fiskeret, som jeg helt sikkert kommer til at lave igen.
Endnu en god opskrift fra Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad".
Jeg serverede det for madklubben i torsdags, men fik ikke lige taget et billede af den færdige fisk, for vi var bar blevet så sultne, at vi glemte det.
Men flot er den også når den er foldet og bagt:)
Birthe lavede den engang, hvor hun serverede en rissalat til og den ide snuppede jeg.
Opskriften siger egentligt oliventapenade, men jeg er ikke så vild med oliven, så jeg lavede en med soltørrede tomater og det smagte skønt.
Næste gang vil jeg bruge 2 ekstra tomater, for de blev rigtigt lækre og der måtte gerne være lidt flere ovenpå fisken:) Desuden rev jeg lidt citronskal over.
Laks en croûte (4-5 pers.)
500 g. butterdej (2 pk. fersk dej)
1 laksefilet på 800-900 g.
4 spsk. oliven- eller tomattapenade
1 lille bdt. basilikum
2-4 modne tomater
150 g. frisk mozzarella
1 æg
salt, peber
revet citronskal
Tilbehør:
Salat, fx. rissalat
Fold butterdejen ud og sammel de 2 stykker på en bageplade med bagepapir.
Dup laksefileten tør og smør den med lidt olivenolie, salt og peber.
Læg den på butterdejspladen med skindsiden ned ad.
Smør tapenaden over.
Skær tomaterne i skiver og læg dem ned langs laksens midte,
Fordel stykker af mozzarellaen og basilikummen lang siderne.
Drys med en smule salt, peber og citronskal.
Tryk butterdejen lidt op omkring fisken, men luk den ikke helt sammen. Jeg skar lidt af butterdejen af, for der var lige rigeligt. Tryk det godt sammen og pensel med sammepisket æg.
Bag laksen i 35 min. ved 200 grader nederst i ovnen. Sæt en bageplade lidt over, så fisken er beskyttet mod den stærke varme.
Så kunne jeg sagtens nå det hele på en lille times tid da jeg fik fri, inkl. at hente laks ved fiskemanden.
Dessert skulle der også til selvom den første kage blev en fuser.
Så jeg kastede mig over denne nemme kage fra "Funky Hverdagsmad" af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster, som vidst er en fransk klassiker.
Den var ganske udemærket, især når den kolde is smeltede sammen med den, men den er ikke noget særligt. Efter min smag var der nok for meget hindbær og for lidt dej:)
Jeg brugte frosne hindbær, som jeg tøede langsomt op.
Clafoutis med hindbær
600 g. friske hinbær / 500 g. optøede hindbær fra frost
40 g smør (+ ekstra til formen)
100 g. hvedemel
60 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker / 1 vaniljestang
4 æg
2 dl mælk
Tilbehør:
Vaniljeis
Smelt smørret.
Bland mel, sukker og vanilje i en skål.
Slå æggene ud i blandinge og rør dem i skiftevis med mælken.
Tilføj til sidst smørret.
Smør et ildfast fad godt og fordel hindbærrene deri. Hæld dejen over.
Bag kagen ved 210 grader i 10 min. og skru herefter ned på 180 grader. Bag færdig i ca. 20 min.
Serveres lun med et drys rørsukker og vaniljeis.
5 kommentarer:
Det er jo kræs det der - sådan en laksebasse kunne jeg godt tænke mig at smide noget oftere på bordet - mmm!
Kære Miss Muffin :)
Hvor ser det bare lækkert ud - både hovedretten og desserten.
Tror du, at man kan lave desserten med frosne jordbær i stedet?
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Åh, den lakseret er bare SÅ god! Tror da snart vi skal have den igen, det var en kæmpe succes :-)
Mange hilsner
Birthe
Den laks har jeg også kigget på mange gange, både hos Birthe og hos Jamie.
Men hvordan med "pelsen" på dyret?
På billedet ser det ud som om den blev bagt med skindet, men spiste I så også skindet bagefter eller pillede I det bare af efterhånden som I spiste?
Piskeris, det var virkeligt lækkert og også et rigtig fint stykke laks!
Perfekt gæstemad!
MissA, det var også bare helt vildt lækkert og der blev også spist en del:)
Jae, det trorjeg måske godt man kan. Jordbær har bare en tendens til at være meget mere våde end hindbær, så jeg tror måske, at den vil blive alt for blød.
En bærblamding fra frost ville nok også gå, men ellers kan den også laves med friske bær(jeg skal helt klart prøve med blåbær), blommer, netariner eller ferskner:)
Birthe, det var vildt lækkert!
Rigtig god ide med rissalaten til, det mættede godt.
Man kunne måske også lave den bare i portionspakker, for sån en stor laks er mere end hvad 2 mennesker lige kan spise. Det skal hvertfald afprøves:)
LaTascha, i bogen bruger Jamie en hel lakseside med skind ifølge billederne og det har jeg også gjort- skællen skal selvfølgeligt være fjernet.
Jeg har intet imod at spise fiskeskind, men en af de andre pillede vidst godt nok skindet fra. Det må være en smagssag om man vil bruge en lakseside med eller uden skind:)
Send en kommentar