søndag den 13. marts 2011

Middag på Restaurant Bedre Byggeskik

Restaurant Bedre Byggeskik i Vejen er indrettet i en gammel villa, der er lavet om til en lille hyggelig restaurant.
Det er enormt hyggeligt, for gæsterne skal så sidde i de 2 gamle stuer med- hold nu fast- babylyserøde vægge, små gamle lamper og tykke røde fløjsgardiner.
Ret fimset og lige mig:)
Jeg kom til at sidde i den ene ende sammen med pigerne jeg fulgtes med og Piskeris, som jeg jo havde glædet mig meget til at møde:)
Jeg havde ikke bestilt vinmenu, for jeg er ikke så god til meget og forskelligt vin på en gang, men vi blev tilbudt en "kør hjem"-vinmenu, hvor vi bare lige fik ½ glas af hver slags vin til en rigtig god pris og så kastede jeg mig ud i det.
Det vidste sig også at være fornuftigt, for det var nogle dejlige vine og ret spændende, når man som mig intet ved om vin.
1. ret: "Tynde skiver af røgede lamme culotte, karsecreme og skum, plukkede salater, brændt hvidløg, yoghurt/ vanilje hvidløgsne"

Det smagte bestemt rigtig dejligt, men portionen var måske lige stor nok til mig og jeg levnede lidt af kødet.
Karseskummet og det sjove yoghurt-vaniljesne var virkeligt lækkert med det røgede kød, det var ret sjovt med den søde vanilje.
Vinen var en "Johannishof Riesling Kabinett Trocken Berg Roseneck 2009 Rheingau"
Dejligt mild hvidvin!
2. ret var "Pocheret perlehønebryst med kogte porre, kul på porre toppe og vinegrette på dansk æbleeddike, friteret kapers, flæskesvær på skindet."

Perlehønen var lækker og saftig og porrene smagte dejligt.
Nok min favorit efter desserten:)
Jeg er nok bare ikke gourmet-menneske nok til at forstå det der med de forullede porreblade:)
Vinen var en "Kellerei Girlan Cuvée Bianco ‘448 s.l.m.‘ Vigneti delle Dolomiti 2009, Italien".
Lidt mere syrlig end den første så vidt jeg husker og også ganske god.

Tredje ret: "Rosastegt oksefilet med krydderurt top, lun waldorfsalat, tærte af selleri, braseret bladselleri, foie gras terrin, hjemmelavede rosiner. Tyttebær og "brunede kartofler" og okse glacé dertil."

En ganske dejlig hovedret og mørt kød. De hjemmelavede rosiner var virkeligt lækre!
Foi gras spiser jeg ikke og bladsellerien var heller ikke lige mig, men jeg synes faktisk, at det var en ret lækker ret alligevel.
Vinen var en Rødvin,  "Dom. St.-Pierre Côtes-du-Rhône 2009, Frankrig".
Druesammensætningen er Grenache, Syrah.
Normalt drikker jeg ikke rødvin, men den smagte ganske udemærket og ret kraftigt.

4. ret: "En Skive blåskimmel ost. Romsyltede solbær. Solbær coullis, pære og pæremarmelade og sprødt rugbrød".

Nu kan jeg ikke rigtig li blåskimmelost, så den måtte jeg altså opgive efter en enkelt bid.
Dertil fik vi en ret stort glas portvin, "Maynard's Colheita 1999, Portugal", som også smagte rigtig godt. 
Femte og sidste ret var 3 små æblebaserede desserter :

1. glas: Æblekugler i æblemostsirup , vanilje yoghurt og sprød nougat
2. glas: Vanilje vodka med æblesorbet og brombær
3. glas: Æble shot iskold hjemmelavet æblemost

Nu elsker jeg jo dessert mest af alt og trods det søde, så var det dejligt med de sød-syrlige og sprøde æbler.
Mit første glas havde lige fået vel meget karamel, for jeg var helt karamelisseret bagefter:) Det smagte nu også ret godt alligevel.
Andet glas var virkeligt lækker, helt klart den bedste af de 3 og noget, som jeg meget gerne vil spise igen.
Det lille shot af æblemost var en forfriskende afslutning.
Denne lækre dessertvin var nærmest det bedste af alt:)
Jeg kan ret godt li dessertvin, men jeg synes det er svært at finde en ordenligt en. Denne er helt perfekt: Montecristo Moscatel Blanco Dulce Navarra 2009.
Jeg skal helt sikkert forbi min vinmand i nærmeste fremtid og ha sån en flaske:)

Jeg synes, at det er rigtig sjovt og spændende, at spise gourmetmad som dette, men det er ikke noget, der siger mig det helt vilde.
Det er altid spændende at prøve og se noget nyt, men jeg vil nu engang hellere sidde derhjemme med en omgang god hjemmelavet mad og dejlige venner end at smide en frygteligt masse penge efter gourmetmad.

Jens fra Growers Cup kom og serverede kaffe.
Kaffen duftede helt fantastisk og jeg smagte også på den, men jeg kan altså stadig ik li kaffe!
Middag og præmieudtrækning var ovre omkring kl. 23, men så var det desværre også blevet tid til at vende hjemad mod det nordjyske igen:)

9 kommentarer:

Malene uden R sagde ...

Det lyder til det var en dejlig dag/aften og en god oplevelse.
Er dejligt at kunne følge med her fra sidelinjen :)

Er desuden en fast (ny) læser af din blog og den gav mig bl.a. modet til at oprette min egen :)

Hilsen Malene

MissMuffin sagde ...

Velkommen til Malene:)
Det var helt sikkert en god dag med mange spændende indslag:)

Piskeriset sagde ...

Taaark og i lige måde ;-)
Det var dejligt at møde dig, og I var skønt selskab ved bordet! Også rart at have en at tjekke Ikealamper ud sammen med :-D

Håber ikke du sad i total spænd i bilen med alle de sager, I slæbte hjem med :-D

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Er så ærgelig over, at jeg ikke fik hilst på dig i går. Jeg håber, at du hyggede i "din" stue :-) Jeg håber, at vi får lejlighed til at snakke sammen en anden gang.

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg håber ikke at du blev helt skræmt at det nordjyske selskab:)
Det var godt vi ku sidde og gemme os lidt i hjørnet og tjekke de der Ikea-lamper ud- jeg tror heller ikke vi blev fanget på nogen af de billeder fotografen tog:)
Vi sad godt nok noget tæt på turen hjem, men det gik heldigvis da:)

I ligemåde Camilla:)
Mon ikke at der kommer et træf igen, det håber jeg hvertfald, for der var mange jeg ikke rigtigt nåede at snakke med..

Maj sagde ...

Årh hvor ser det og lyder det bare hyggeligt og lækkert med jeres blogtræf :) Sådan som jeg kan læse mig frem til, så var det vidst en succes!

- Maj :)

MissMuffin sagde ...

Maj, det var helt sikkert en succes.
Der kom selvfølgeligt lidt småændringer undervejs, men jeg synes det var ret gennemført:)

Miss A sagde ...

Hej Miss M :)

Sikke en lækker menu, det ser godt nok lækkert ud det hele :)

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

MissMuffin sagde ...

MissA, det var rigtig lækkert og ret anderledes fra hvad jeg normalt spiser- men det er også spændende at prøve:)