mandag den 5. september 2011

Madpakkestykker


Nu skal jeg selv til at have madpakke med, for Universitets kantine er ikke særligt spændende!
Her på det sidste er der også kommet flere spørgsmål om madpakker, så jeg vil prøve at huske at vise min madpakke frem engang imellem:)
Første omgang madpakke-bagning blev disse Madpakkestykker, som jeg har fundet opskriften på lige her.
Den nye fiberblanding fra Urtekram indeholder både hampe- og chiafrø, som sku være det sundeste lige nu:)
Fiberblandingen og grahamsspeltmelet kan købes i de større supermarkeder, ellers kan fiberblandingen også erstattes af en trekornsblanding og melet af noget andet groft mel.
De eneste ændringer jeg har lavet er at lave halv portion og så erstattede jeg durummelet med fuldkornsdurrum, for det var hvad jeg havde.
Super lækre og i perfekt størrelse:)

Madpakkestykker (10 stk.)
25 g. gær
1 1/4 dl. lunkent vand
1 1/4 dl. yoghurt naturel
1 spsk. olie
½ spsk. groft salt
50 g. fiberbageblanding
50 g. græskarkerner
75 g. revet gulerod
50 g. grahamsspeltmel
50 g. durrummel
225-275 g. hvedemel
1 lille æg til pensling

Rør gæren ud i vand og yoghurt.
Tilsæt olie, salt, græskarkerner og gulerod.
Rør fiberblandingen, grahamsspeltmelet og durummelet i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt til den er elastisk.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 2 og form dem til 2 pølser.
Rul hver pølse ud til en flad retangel og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve ca. 45 min.
Del hver retangel i 5 med et pizzahjul og pensel med æg.
Bages i ca. 20 min. ved 210 grader.
Bræk hvert stykke fra hinanden og lad dem køle helt af på en bagerist.

10 kommentarer:

Xenia sagde ...

Næh, sikke nogle fine billeder ;)

Og stykkerne ser også gode ud - det er dog lidt svært at bedømme størrelsen - hvor store er de?

MissMuffin sagde ...

Xenia, tak, haha:)
De er ikke sån vildt store, men meget passende til mig hvertfald:)
Måske på størrelse med en lille skive rugbrød..
Jeg skal kun have en med, men er man meget sulten kan man godt spise 2:)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Wauw, hvor er de fine :) Dem må jeg da viiist lige have afprøvet også.

Merca sagde ...

Har du nogensinde prøvet at erstatte joghurt med skyr i dine opskrifter ?

Stina sagde ...

Jeg synes det er så svært det med madpakker! Det er tre år siden jeg sidst har haft arbejde/skole hvor det har passet med, at der har været frokostpause. Ellers har jeg spist inden eller efter. Jeg har lidt svært ved tanken om de dage, hvor jeg også bliver nødt til at sætte tænderne i en taske-varm rugbrødsmad :/

Men de ser lækre ud! :)

Anonym sagde ...

Hej

Har du en e-mail, jeg kan kontakte dig på?

/Anna

MissMuffin sagde ...

Kristine, de er bestemt ikke helt dumme- har både spist en med pålæg og salat og en med nutella og banan og bgge smager vikeligt godt:)
Dog er der et eller andet i den der fiberblanding der knaser noget, det sku jeg lige vænne mig til:)

Merca, ikke lige så vidt jeg husker, men det skulle ikke være noget problem:)

Stina, jeg hader madpakker!
Især den slags du beskriver, som der ikke kan komme på køl..
Meen, nu prøver jeg at se om jeg ikke kan tage mig sammen til at lave nogle lækre nogen, for en flad rugbrød er altså kedelig!

Anna, sabinathomsen@ofir.dk :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

De må bestemt være sunde og gode, dem må jeg bare huske at få bagt! Madpakker er bare altid en stor udfordring at gøre varierede, sunde og LÆKRE!

MissMuffin sagde ...

Tante Sød, jeg hader virkeligt madpakker!
Især nu, hvor der hverken er køleskab, mikroovn eller ordenligt service til rådighed!
Der er dog ikke andet at gøre end at bage nogle gode boller og fylde dem med gode sager:)

Peppe sagde ...

Uhmm super lækre "madpakkestykker". Tak for en super god og nem opskrift :D