mandag den 17. oktober 2011

MissMuffins müesli med hasselnødder og kokos

Efter jeg er begyndt at lave min egen müesli er det ligesom, at der ikke er er noget af det man kan købe, der smager godt nok.
Den her udgave er en af de lidt mere syndige slags med hasselnødder, honning, kokos og mørk chokolade:)
Er ret sikker på, at det kommer til at klæde min morgen-smoothie ret godt:)
Skulle man lave den rigtig ekstra lækker, så kunne man tilsætte lidt god kakaopulver, men så er den vidst også mest egnet til brunch-bordet...

MissMuffins müesli med hasselnødder og kokos
3 dl. havregryn
2 dl. speltflager
½ dl. græskarkerner
½ dl. hørfrø
1 dl. kokosmel
1½ dl. grofthakkede hasselnødder
½ dl. honning
½ dl. grofthakket, mørk chokolade

Bland alle ingredienserne undtagen chokoladen rigtig godt sammen.
Bred den ud på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der ikke er klumper.
Rist müeslien i ca. 15 min. ved 225 grader. Rør 3-4 gange undervejs- pas på, at det ikke bliver for mørkt!
Lad müslien køle helt af inden chokoladen blandes i.
Opbevares i en lukket beholder.

6 kommentarer:

Louise sagde ...

Du har helt ret, INTET slår hjemmelavet müesli! Man bliver faktisk helt afhængig...

http://theglitteronmymind.blogspot.com/

Home by Bianca sagde ...

Hvor lyder det bare lækkert. Har allerede gemt en müsli opskrift fra dig af. Så mon ikke jeg snart skulle prøve den af :D

Peppe sagde ...

uhmm det må jeg prøve! :)

MissMuffin sagde ...

Louise, det gør det nemlig ikke:)

Bianca, så må du hellere til at igang så du ikke kommer bagefter:)

Peppe, du bliver afhængig af det hjmmelavede:)

rikkeheide sagde ...

Det ser bare så lækkert ud og det lyder så let at lave.... Det er bare ikke lykkedes for mig, endnu, at lave en perfekt müesli... Sidst måtte jeg smide det hele ud, da det blev helt klumpet og hårdt og fik for meget varme :( Øv! Gad virkelig godt at jeg kunne finde ud af det :)
Måske nogen har en masse gode råd...

MissMuffin sagde ...

rikkeheide, det var ærgeligt..
Altså, du skal hvertfald gøre dig umaget med at få det rørt ordenligt sammen, så der ikke bliver en masse klumper og så skal du holde godt øje med det mens det er i ovnen, for det går hurtigt.
Jeg rører i det en 3-4 gange undervejs så det bliver jævnt og så jeg har en fornemmelse af, hvor lang tid mere det skal ha..