onsdag den 30. april 2014

Grillede asparges med hasselnødder, feta og persille


Når solen skinner triller vores lille grill frem fra vinterskjulet. Og hvad er bedre end at grille nye forårsgrøntsager som asparges?

Lige for tiden finder jeg rigtigt meget inspiration fra Vanløse Blues, der er en rigtigt fin blog med fokus på lækre grøntsager og mad uden en masse stivelse. Her har jeg også fundet inspiration til denne lækre ret med asparges.
Vi fik den sammen med en salat med bla. spidskål og jordbær og så en svinemørbrad, der havde marineret i 2 dl. koncentreret hyldeblomstsaft, ½ citron i skiver, 2 tsk timian, salt og peber. Til sidst endte den på grillen, hvor den blev grillet godt på alle sider.

Grillede asparges med hasselnødder, feta og persille (2 pers.)
8 asparges
½ dl. hasselnødder, grofthakkede
50 g. fed feta
½ dl. persille, hakket
lidt honning
lidt olivenolie
salt, peber

Bræk den nederste del af aspargesene af. Pensel dem med olivenolie.
Grill aspargesene på en meget varm grill til de har fået lidt farve.
Kom dem på et fad og drys med smuldret feta, grofthakkede hasselnødder og hakket persille.
Dryp med lidt honning og krydder med salt og friskværnet peber.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det ser lækkert ud, og et godt alternativ til baconasparges. Jeg har tidligere lavet en lignende ret, men bare med grønne bønner i stedet for asparges. Det kan også anbefales! :)
Kh Helle

MissMuffin sagde ...

Helle, jeg er bare ikke særligt vild med bønner- de er så gummiagtige:)