tirsdag den 29. april 2014

Kærnemælksboller

Hvide boller med tandsmør hører sig til på et fødselsdags-bord hvis du spørger mig:)

Det er ikke så tit, at jeg bager en helt almindelig hvid bolle. Det sker faktisk ret sjældent.
Det her er vidst det tætteste jeg kommer på sådan en, men de smager også rigtigt godt og er dejligt saftige pga. kærnemælken og den rigelige mængde smør i dejen:) Sådan nogle fødselsdagsboller kan ellers nemt være tørre, kedelige og smage alt for meget af gær.
Dejen kan sagtens koldhæve natten over i køleskabet, men så skal der bare skæres ned for mængden af gær.

Kærnemælksboller (10 stk.)
50 g. gær
4 dl. kærnemælk
1 æg
½ dl. rørsukker
100 g. smeltet smør
Hvedemel

Rør gæren ud i kærnemælken.
Tilsæt æg og sukker og rør det godt sammen.
Tilsæt skiftevis smør og hvedemel til du har en glat og smidig dej.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 times tid.
Ælt hurtigt dejen igennem og del den i X stykker. Form til boller og sæt på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 30 min.
Bag dem ved 200 grader i 12-15 min. De skal lyde hule og sprøde når du banker på bunden.
Lad dem afkøle helt på en bagerist.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Miss Muffin

Tak for en skøn blog.
Hvor meget mel skal der ca i dejen ?

Bedste hilsner

Marianne