torsdag den 3. marts 2011

Kage-fiasko...

Helt hen før jul fik jeg sponsoreret denne seje kageform til en kæmpemuffin af CoolStuff og endeligt var der en lejlighed for at få den afprøvet, for madklubben kommer i aften.
Jeg har først fri kl. 17 idag, så jeg ville bage kagen igår aftes, så alt er klart til jeg kommer hjem, men det blev ingen succes.
Jeg brugte opskriften på Magnolias Vanilla Vanilla Muffins, men selv efter 1 time og 15 min. var den stadig helt blævret inden i. Øv:(
Så måtte alle de gode sager bare ud i skraldespanden og jeg må købe mig til en dessert på vej hjem fra arbejde. Ikke lige min plan, men sån kan det gå.
Er der nogen af jer, der har erfaring med denne form og kan anbefale mig en opskrift?
Formen i sig selv virker rigtig fin. Jeg smurte den godt med smør inden dejen kom i og den slap fint kagen, ligesom den var overraskende nem at gøre ren igen.
Den virker hvertfald rigtig fin til 149 kr. og jeg vil til enhver foretrække den, end den originale man kan få i Frk. Ronne til omkring 349 kr.
Der kan ikke være meget forskel på dem udover prisen...
Det må blive en ommer, der skal nok komme en kæmpe-muffin ud af den form en dag!!

Idag har min lille bitte lillebror fødselsdag og bliver 22 år.
TILLYKKE BASSE!!
Han bor stadig på Grønland, så der bliver desværre ingen fejring af ham, men det tror jeg nu heller ikke han tar så tungt:)

Nå, jeg skal videre i teksten.
Jeg skal lige ud og koge ris, lave en tapenade, dække bord og nå at hente en lakseside ved fiskehandleren inden jeg skal møde.

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var synd, at din muffin ikke blev vellykket! Formen ser ellers rigtig god ud.

Ha' en dejlig aften med madklubben og et stort tillykke med din lillebror :-)

Bitten sagde ...

Altså! Jeg troede ikke, vi bragte vores kage-fiaskoer her på bloggen....... :P
Ej, det lyder ærgerligt, idéen er ellers rigtig god. Jeg håber da, at du finder en opskrift, der passer, for den må jo findes.

MissMuffin sagde ...

Madame, det var rigtig ærgeligt, for jeg tror bestemt ikke, at det var formens skyld.
Enten egnede opskriften sig ikke til det eller så lavede jeg en fejl undervejs..
Ha en dejlig dag:)

bitten, det hele kan jo ikke være glansbillede-perfekt vel:)
Ja, det burde der da hel sikkert gøre, så jeg må forsøge igen i nærmeste fremtid.
Sæt nu, at der er sket et eller ande, så jeg bare slet ikke kan bage kager mere?!

Kirsten sagde ...

Ej, det var da surt. På den igen!
Jeg tror, det var fordi at muffinopskrifter er lidt svære at omsætte tol kager i større forme. Prøv med en helt almindelig bradepandekage-opskrift, det hjælper sikkert.
F.eks. en alm. sandkage i bunden og en chokoladekage i toppen.

Tror da lige der skal investeres i sådan en form:-)

Godte sagde ...

Øv. Og godt, du bringer det. Det går galt for os alle ind imellem og det er godt at vide, man ikke er alene ;-)

Måske skulle den bare have haft sølvpapir over (så den ikke blev mørkere og hårdere i toppen) og så endnu længere tid i ovnen?
Når jeg bager mud cake, så skal den også have meget lang tid..

Og ellers tror jeg, Kirsten kan have ret.

Bedre held næste gang :-)

Miss A sagde ...

Hejsa Miss M :)

Det var da en skam med de kæmpe muffins :( Men det kan jo godt have noget med dejen at gøre.

Når man eksperimenterer, så går det nogengange galt - dejligt at du blogger om det :)

De bedste hilsner fra Anita
Dit link

Anonym sagde ...

Tillykke med din nye kageform. Jeg har også selv sådan en kageform. Jeg har brugt en bradepandekageopskrift de gange jeg har bagt den. Og så virker det bedre for mig at bage bunden og toppen hver for sig, da toppen skal have kortere tid end bunden. Jeg bager den i LANG tid ved maks. 160 grader.

Håber at du får det til at virke.

Hilsen
Anja

MissMuffin sagde ...

Kirsten, måske, men mange siger det ikke er et problem.
Jeg må se, om jeg kan støve en bradepandekage-opskrift frem fra gemmerne:)


Godte, den her kunne godt tåle at se dagslys (Det var værre dengang en chokoladekage EKSPLODEREDE ud over hele ovnen, haha)
Jeg kom sølvpapir over, men det hjalp ikke. Den var meget blød inden i, næsten flydende selv efter en time..

MissA, man kan ikke have lige stort held hver gang:)
Kage og brød har meget med kemi at gøre, så måske jeg har begået en fejl og har ødelagt processen undervejs, hvem ved.
Jeg må prøve igen:)

Anja, jeg må prøve med en bradepandekageopskrift. Ved slet ikke om jeg overhovedet har sån en, men det må da findes i en af mine utallige kagebøger:)