fredag den 23. september 2011

Pasta Pie


 En sjov og anderledes måde at bruge en rest kødsauce på:)
Opskriften er fundet her, men jeg har bare lavet den lidt som jeg nu synes, med en rest kødsauce fra fryseren og det gik rigtig fint.
Kristian er hvertfald ret begejstret for den, men han elsker også pasta med kødsauce.
Jeg lavede pie'en i en lille springform på ca. 20 cm.
Rigantoni er sån nogle store, korte pastarør. Jeg har købt dem i Bilka. De er fra mærket "Princip", så måske Føtex også kan have dem.

Pasta Pie (4 pers.)
400-500 g. kødsauce

ca. 400 g. rigatoni pasta
150 g. parmesan
1 håndfuld persille, hakket
lidt olie til formen

Tilbehør:
En grøn salat

Kog pastaen i rigeligt vand med salt.
Den skal kun koges en 7-8 min, så den stadig er halvrå.
Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af.
Smør en form rigtig godt.
Sæt pastarørene rigtig tæt i formen, så de står på højkant.
Riv 50 g. af parmesanen helt fint. Drys parmesan og persille over pastaen.
Fyld herefter pastarørene med kødsaucen- sørg for at der er kødsauce i alle hullerne!
Riv resten af parmesanen groft og fordel den oven på kødsaucen.
Bag det ved 200 grader i ca. 25 min. til osten er sprød.
Lad pie'en hvile i 10-15 min. inden springformen løsnes.

11 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

Hvor er den skøn! den skal så meget laves snart :) jeg har også set noget lignende i en af Jamie's bøger, bare hvor det er de store cannelonirør der står op. genial ide!

MissMuffin sagde ...

Line, det er lige sån noget mad for dig:) Det kunne også sagtens være canneloni, men så tar de nok også lidt længere tid at fylde...

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

ejh hvor er det fedt lavet :) Krea-krea-kreaaaaa :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

ja den er sjov og anderledes. Sikkert også meget børnevenlig....

MissMuffin sagde ...

Kristine, den er nemlig ret sjov og det smager jo som pasta med kødsauce- bare med et sprødt lag ost på toppen:)

Tante Sød, den er meget sjov og jeg er sikker på, at mange børn vil synes godt om den..

Nanna sagde ...

Næææh hvor sjovt . Jeg lavede forleden den Jamie pastaret (http://gyldenbergs.blogspot.com/2011/09/pasta-pa-hjkant.html) kan være jeg skal bruge resten af pastaen på sådan en tærte ;D
Ser lækkert ud .

MissMuffin sagde ...

Nanna, det må være den Line snakker om.
Det ser vildt lækkert ud med alle de grøntsager!
Det var der nu også i min kødsauce, men de er meget hakket så Kristian ikke opdager dem, haha..

Nanna sagde ...

Heheh Gorm var også lidt skeptisk over at der ikke skulle kød i . men hørte ham faktisk sige til en kammerat at det var en utrolig god ret, selvom der ikke var kød i .. imponerende :P

Fru Buur Bækgaard sagde ...

Hvor ser det sjovt - og lækkert ud. Den skriver jeg mig lige bag øret, til næste restedag!:o)

MissMuffin sagde ...

Fru Buur Bækgaard, det er nemlig rigtig god restemad:)

Piskeriset sagde ...

Rigtig god idé - og spændende udformning. Det er nu skønt at finde nye og sjove måder at bruge rester på :-)