tirsdag den 13. september 2011

Pea & Popeye Pesto Pasta


Jeg vidste, at jeg ville få en lang dag idag, så aftensmaden skulle være nem.
Denne ret var færdig på ca. 20 min, så det kan hvertfald kaldes fastfood:)
Opskriften er fra Jamie Oliver Magazine nr 21/2011.
Hans magasiner er vildt dyre i Danmark, men såå flotte, så engang imellem køber Kristian et til mig.
Han er godt opdraget:)
Pestoen er en ret stor stor portion, men den kan holde et par dage på køl og bruges til pastasalat og smørrelse i sandwich. Jeg har frosset noget af den, så nu må vi se om det kan tåle en tur i fryseren!
Jeg udskiftede gedeosten med parmesan, for jeg hader gedeost. Ydrk!
Sammen med den sprøde, salte bacon er det en nem og lækker aftensmad.
Skal det gøres lidt sundere, så udskift bacon med serranoskinke og server en grøn salat til.

Pea & Popeye Pesto Pasta (stor portion)
125 g. ærter
50 g. babyspinat
½ bdt. basilikum
1 lille fed hvidløg
40 g. ristede pinjekerner
50 g. parmesan
saften af ½ citron
ca. ½-1 dl. olivenolie
salt
1 pakke bacon
pasta efter eget valg og mængde

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Steg bacon sprødt i ovnen ved ca. 200 grader.
Imens laves pestoen; kom ærter, spinat, basilikum, hvidløg, pinjekerner, parmesan, halvdelen af citronsaften og en god sjat olivenolie i blenderglasset.
Blend indtil pestoen har konsistens som en grynet yoghurt. Spæd op med olivenolie til denne konsistens er opnået.
Smag pestoen til med salt og citronsaft.
Når pastaen er kogt færdig hældes vandet fra og den blandes med pesto indtil at pastaen er dækket af et tyndt lag.
Serveres straks med masser af spørd bacon på toppen.
Resten af pestoen kan opbevares på køl i 2-3 dage.

7 kommentarer:

Stine sagde ...

Man kan da godt se, du har fået nyt kamera. Flotte billeder! :)

Dorte sagde ...

NamNam siger jeg bare - der er sgu noget ved dine billeder der gør, at mine tænder løber i vand hehe..... Retten ser yderst lækker ud - men tænkte, den der dejlige sandwich BLT - kunne man forestille sig den, smurt med pesto'en her på brødet?

MissMuffin sagde ...

Taak Stine:)
Jeg har hvertfald fundet ud af, at det 50 mm. objektiv er rigtig godt til madbillederne, så jeg er også begyndt at være ret tilfreds med kvaliteten af billederne..

Dorte, jeg prøver virkeligt også at få dem til at se indbydende ud, så jeg håber at det er umagen værd:)
Det kan nok ikke kaldes en BLT mere, men det ville helt sikkert smage rigtig dejligt med bacon og måske noget tomat imellem...
Det må vi ha prøvet:)

jf sagde ...

Hej hej
Jeg læser fast din blog og synes du laver rigtig lækre ting! Jeg vil bare sige, at pesto sagtens kan fryses! Jeg har lavet en kæmpe portion med persille fra min have inden det bliver vinter og frosset det. Når man vil bruge det en vinterdag skal det bare tøs op, tilsættes lidt ekstra olie og voila: sommer på tallerkenen midt om vinteren :-)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Det ser skønt ud - hurtig og billig mad. I like :-) Den kommer på huskelisten....

Garn, hund & kat sagde ...

Det lyder lækkert :-)

MissMuffin sagde ...

jf, det er jeg glad for at høre:)
Og tak for tippet om pestoen!
Jeg synes nemlig nok, at jeg har læst at det kunne fryses, så nu skal det prøves..
Det er da hvertfald frygteligt nemt:)

Tante Sød, det er nemlig hurtig, billig og lækker mad.
Og se så det så grønt og sundt ud selvom det er fyldt med gode sager som ost og olivenolie!

Garn, hund & kat, det var faktisk også rigtig lækkert!