tirsdag den 27. marts 2012

TEST: Caviart

 Da vi var på Foodexpo 2012 snakkede vi med nogle søde mennesker fra Caviart, som gav os et par glas med hjem og eksperimentere med.
Caviart ligner fiskerogn, men er lavet på tang!

Nu har jeg et ret anstrengt forhold til fiskeæg i alle afskygninger- jeg kan hvertfald ikke finde på ret mange ting, som er værre at spise!
Caviart er mere fast i konsistensen og har ikke den der "fiskede" smag, men det betyr der også, at jeg ikke synes det smager af fisk. Det smager nærmere sån lidt sur/sødligt og smagsmæssigt minder det derfor ikke om fisk.

På messen smagte jeg flere varianter, hvor den med balsamico var min favorit. I weekenden testede vi så denne røde variant, som skal anvendes i stedet for lakserogn. Jeg syntes det smager udemærket og vil til enhver tid foretrække det frem for fiskerogn på fx. et stjerneskud eller en rejecoctail. kristian synes også godt om det.
Caviart har også flere fordele frem for den letfordærvelige fiskerogn. Den har nemlig lang holdbarhed og kan også efter åbning opbevares uden for køl i 3 mdr. Og så farver den heller ikke den mad, som den kommer i berøring med- det smart!

Vi havde en rest kartoffelmos tilbage fra aftensmaden, så det blev forvandlet til en let frokost i bedte "Stop Spild af Mad-ånden":)
Dog spiste vi kun 1 pandekage/kartoffelbøf hver, så der var til en frokost mere:) Caviarten gav lidt farve og lidt syre til den bløde kartoffelbøf, så det var bestemt en lækker frokost:)

Kartoffelmos-madder (4 stk.)
rest kartoffelmos, ca. 3 dl.
1 æg
2 spsk. mel
1 spk. mælk
2 spsk. friskhakket purløg
salt, peber
ristet rugbrød
1 tsk. caviart pr. mad

Bland en "fars" af kartoffelmos, æg, mel, mælk og purløg. Krydr med salt og peber.
Varm lidt olivenolie på en stor pande og form 4 flade bøffer af mosen.
Steg dem gyldne og sprøde på hver side.
Serveres varme på ristet rugbrød, lidt salat og top med caviart.

4 kommentarer:

Selina Juul sagde ...

"Vi havde en rest kartoffelmos tilbage fra aftensmaden, så det blev forvandlet til en let frokost i bedte "Stop Spild af Mad-ånden":) "


Ja lige i vors ånd :) :)

Anonym sagde ...

Hm, tror jeg må prøve det, for jeg helt bestemt heller ikke vild med rogn (for nu at sige det pænt). Den der knasende/poppende fornemmelse, kan jeg bare slet ikke med :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Selina, det må man sige:) Du har alligevel fået gjort ret meget indtryk på mig:)

Birthe, jeg hader fiskerogn!
caviart har også en lidt knasende/poppende fornemmelse, men det er mere fast- lidt ligesom hvis man spiser granatæblekerner:)

Selina Juul sagde ...

:-))