tirsdag den 5. juni 2012

TEST: Krydderiblandinger fra Urtekram

Forleden modtog jeg en velduftende pakke fra Urtekram.
Indholdet var de fire nye krydderiblandinger, som består af et kartoffelkrydderi, et rodfrugtkrydderi, islandsk tangsalt og Cajun-mix.

Kartoffelkrydderiet består bla. sød paprika, chili, hvidløg og rosmarin, som vil tilføje din ovnbagte kartofler en dejlig smag af barbecue. Jeg elsker ovnbagte kartofler, så jeg er meget spændt på denne blanding:)

Rodfrugtkrydderiet er inspireret af det nordiske køkken og består bla. ramsløg, timian og citron, som klæder de bagte rodfrugter godt:) Nu er det ikke lige sæson for rodfrugter, men i vinterhalvåret spiser vi rigtig mange ovnbagte rodfrugter, så det bliver lækkert at give dem et friskt pust med denne meget velduftende blanding.


Islandsk tangsalat er himalayasalt blandet med vildhøstet islandsk tang. Det giver saltet en flot grøn farve og en duft af.. ja, tang! Jeg er ret sikker på, at saltet vil klæde nye, danske kartofler rigtig godt!

Cajun-mixet er den blanding, som jeg glæder mig mest til at få afprøvet, for jeg har længe været på jagt efter den! Cajun-køkkenet stammer fra Louisiana og er baseret på rigtig comfortfood med masser af frisk fisk, kød og grøntsager. Herhjemme vil jeg især bruge den på stegt fisk, i sammenkogte retter og i grill-marinader. Den er rød, stærkt duftende og meget aromatisk.

Jeg bruger faktisk ikke ret mange krydderier i min madlavning og slet ikke krydderiblandinger. Som regel bruger jeg kun salt og peber og så masser af krydderurter. Nogle gange lidt citronsaft eller spidskommen. Min "krydderurte-have" i vindueskarmen er ret stor; persille, purløg, basilikum, rosmarin, timian, brøndkarse og koriander. Alligevel titaler især karoffelkrydderiet og rodfrugtskrydderiet mig, for som i mange hjem spiser vi altså mange ovnbagte kartofler og mange ovnbagte rodfrugter. Med et enkelt drys får de gamle favoritter et krydret løft og det er altså nemt!

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

jeg syntes bestemt at rodfrugt- og cajunkrydderiet lyder tiltalende. Jeg har kun prøvet krydderpebberen, den er også virkelig god. Jeg spiser rigtig meget fisk så det ville være dejligt med et hurtigt krydderi pift (-;

by Busk sagde ...

Jeg har kun prøvet kartoffelkryderiet, syntes det er rigtigt godt til at peppe nogle måske lidt kedelige kartofler op. Tror også jeg skal have fat på cajun mix, den lyder også god.

MissMuffin sagde ...

Maria, jeg må have fat i krydderpeberen så:) Jeg har høje forventninger til alle krydderiblandingerne, så jeg er spændt på at få dem afprøvet:)

byBusk, det lyder lovende! Det vil jeg glæde mig til at få prøvet..

Matilde sagde ...

Uhhh cajun-mix kan bestemt anbefales, brugte den til pulled pork - det blev faktisk rigtig lækkert.

MissMuffin sagde ...

TildeMa, jeg har lige brugt den til Pulled Chicken og det smagte virkeligt lækkert:) Kan kun forestille mig, at dit pulled pork må smage fantastisk:)