tirsdag den 16. september 2014

Ferskensalat med sesam og feta

Sæsonen er ved at være slut for de sæde ferskner og nektariner, men skynder du dig kan du lige nå at lave den søde og sprøde salat.

En simpel, men meget lækker salat med fersken og sesam.
Kristian var ikke så vild med den, men jeg tænker det skyldes dressingen. Sesamolie har en meget karakteristisk og mørk smag, så måske du skal vælge at servere den ved siden af. Jeg synes den smagte rigtigt godt. Vi spiste den til kylling, hvilket den passede perfekt til.
Nu er sæsonen for grøn salat snart slut og det bliver mest kål og spinat der kommer i salatskålen herhjemme. Hver fredag prøver jeg at nå forbi Grønttorvet, for hos damerne kan jeg få den bedste og sprødeste salat. Jeg forstår ikke, at man kun kan købe sådan nogle halvbløde og kedelige nogen i supermarkederne, når denne sprøde, grønne og let bitre salat findes! Ærtesalat kalder de den, men tror nu egentligt bare det er en slags Frisee.

Ferskensalat med sesam og feta (2 pers.)
2 modne ferskner
½ salathoved, helst sprødt
50 g. feta
1 spsk. sesamfrø

Sesamdressing:
1 tsk. tahin
1 tsk. sesamolie
2-3 tsk. appelsinsaft
salt, peber

Skyl salaten og skær den i mindre stykker. Kom den på et fad.
Skær fersknerne i tynde både og fordel over salaten.
Smulder fetaen og drys med sesam henover salaten.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Dryp henover salaten eller server den ved siden af- server med det samme.

3 kommentarer:

Annette sagde ...

Du har ret Sabine,det er ikke nemt at få fat på knitrende sprøde salater. kan heller ikke forstå det skal være så svært!

Unknown sagde ...

Hvilken herlig kombination! Fersken, feta, sesam og sprød salat! Mums!

MissMuffin sagde ...

Annette, nej vel? Så damerne på torvet ved også godt hvad mine øjne søger når jeg nærmer mig:)Snart er sæsonen dog slut, men så spiser vi også mest kål...

Maria, det smager også rigtigt godt sammen :)