lørdag den 6. juni 2009

Valnøddebrud..

Kristian skulle jo se fodbold i aften, så tiden skulle fordrives fornuftigt og jeg havde lyst til at bage.
Opskriften på bollerne er fra "Varm på brød og lun på boller" af Rikke Holm. Jeg valgte opskriften "Boller-de fedtfattige" og tilsatte 100 g hakkede valnøddekerner og 1 spsk malt. Opskriften sagde jeg ville få 16-20 boller, men jeg fik altså kun 9!
Der skulle også 1 tsk kardemomme i originalopskriften, men det har jeg undladt.

Valnøddebrud:

450 g mel
25 g gær
1/4 l skummetmælk
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 æg

1 spsk malt
100 g hakkede valnøddekerner

Gæren røres ud i mælken.
Sukker, salt, æg, malt og valnødder tilsættes og til sidst tilsættes melet.
Ælt til dejen slipper skålen.
Lad hæve ½ time- jeg synes det var for lidt, så min dej stod 1 times tid.
Del dejen i 9 stykker og form til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg ellers vand og drys evt med lidt mel.
Bages i ca. 12 min ved 210 gr.

Bollerne vil blive testet i smagspanelet i Voerså imorgen:)

Eftersnak: Bollerne er super gode og knapt så tunge som opskriften "Boller- den fedtfattige" som jeg brugte til chokoladebollerne. Helt klart en opskrift jeg vil lave igen...

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Mums, det lyder rigtig lækkert!

MissMuffin sagde ...

De er blevet rigtig flotte- og hvem elsker ikke valnøddebrød:)

Hanne K's verden sagde ...

De ser gode ud, dine boller.
Hvor køber du malt?
Dine chokoladeboller ser også lækre ud. Og jeg får mere og mere lyst til at købe den brødbog:o9

Piskeriset sagde ...

De ser meget appetitvækkende ud! Det med difference i antal boller i forhold til opskriften har jeg også oplevet en af de gange, jeg prøvede en opskrift fra den bog.

MissMuffin sagde ...

Hanne: De var faktisk også bare super lækre, opskriften kan klart anbefales..
Bogen kan med jævne mellemrum fåes for ca. 100 kr. og de er altså godt givet ud:)
jeg købte en lille pose på specialkøbmandens hjemmeside dengang jeg købte ind til ismaskinen, for med deres pebrede leveringspriser ville jeg ha noget for pengene!

Piskeriset: De er også bar super gode med lidt pålæg på!
Mente nok det var hos dig jeg havde læst, at det ikke rigtig stemmer med antallet.. Men sån synes jeg tit det er når jeg bager!