Så derfor er det oftest mig, der tar livet af vores rester, enten på madpakken eller som aftensmad en dag han ikke er hjemme. Det er også fint med mig:)
Her er det fx. en rest kogte aspargeskartofler, der er stegt sprøde og så på samme pande er der li lavet et par spejlæg. Sammen med en rest salat fra dagen før er det både billigt, sundt, nemt, lækkert og så undgår vi spild af god mad.
Ifølge Stop Spild af Mad smides der årligt 680.000 ton mad ud hvert år i Danmark.
Det er altså meget!!
Jeg må nok indrømme, at jeg ikke er nogen engel på den område, for herhjemme ryger der altså også mad i skraldespanden, som vi ikke når at spise.
Især pålæg, brød og salat har vi svært ved at få spist inden det bliver for gammelt.
Såsan her undgår jeg madspild:
- Anskaf en saftpresser: frugt og grønt der er ved at blive kedeligt kan forvandles til dejlig juice.
Jeg har en god, tæt flaske, så jeg kan have det med på arbejde til min morgenmad. - Frys rester af gryderetter, kødsauce, frikadeller, lasange o.lign, for det er dejligt at ku ta en portion mad op en travl dag.
- Rester af ris, pasta og bulgur kan enten bruges i en salat dagen efter med en god dressing eller bruges i hjemmebagte boller og brød.
- Køb grøntsager og frugt på torvet hvis du har mulighed for det. Så kan du nøjes med at købe mindre portioner, så det hele kan nå at blive spist op.
- Køb brød hos bageren. Her kan man købe halve brød og kun de par boller, som der nu kan spises derhjemme. Det er også sundere og mere lækkert!
10 kommentarer:
Aj nogle gode reste-råd, Miss Muffin! Der er nogle gode guldkorn imellem. Jeg pimper lige linket til dit blog ud i vores Stop Spild Af Mad facebook-gruppe, så kan folk blive inspireret.
KH
Selina Juul
Stop Spild Af Mad
Sikke hurtigt du fandt det Selina!
Det lyder bar ritig fint, dejligt at jeg kan være med til at inspirere- så må jeg hellere li finde facebook-gruppen også:)
Jeg tænker altid over mit mad-spild, synes det er foruroligende at der er så meget spild i Danmark, det er det rene svineri.
Jeg har minimeret mit spild med 90% ved at lave madplan, og jeg fryser alt ned, sågar pasta og ris, som altså godt kan anbefales :) :)
Jeg synes det er et super indlæg Sabina, og det er godt at kunner ruske lidt op i folket ind i mellem :D
- Maj :)
Jeg tænker meget over at få brugt al det mad jeg køber. Jeg opbevarer alt brød jeg køber eller bager på frost og tager så op efterhånden som jeg skal bruge det - på den måde smider jeg aldrig brød ud :)
Jeg fryser også meget modne bananer og bruger dem i smoothies.
Maj, det synes jeg også, at det er, men jeg tror, at det for mange er en dårlig vane..
Det har det også været for mig!
Så det er med at åbne øjene, så man kan se de dårlige vaner!
Kristian hader at smide mad ud,så han er god til at holde øje med tingene i køleskabet.
Madplaner er jeg også stor fortaler for, det er billigt og begrænser spild!
Sofie Maria, jeg er ikke godt til frosset brød, så jeg køber bagerbrød i små portioner- så får vi også noget forskelligt.
Hjemmebag fryser jeg dog som regel, det kan godt gå efter en tur i fryseren:)
Det med bananerne gør jeg faktisk også, det giver en helt anden og lækker konsistens til smoothies! Det er dog sjældent at der er bananer i overskud herhemme, for det er nok den frugt vi spiser flest af:)
LOL jeg er en madspilds-nørd, kan ikk lade være :-)
Har pimpet linket til din blog ud på vores gruppe:
http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859
KH
Selina
:-)))
Det er virkelig FOR meget! - og helt noget klart noget vi skal tænke noget mere over :-)
Jeg synes selv at jeg er blevet bedre til at spise og bruge rester - men jeg kan godt blive endnu bedre, det er mit mål....
Mange hilsner
Birthe
Selina, jeg blev hvertfald noget overrasket, du sad jo næsten på lur, haha:)
Jeg blevet medlem:)
Birthe, det er rigtig meget mad!
Man kan vel altid blive bedre.
Jeg synes tit, at det er fordi, at jeg simpelthen ikke er kreativ nok!
LOL ha ha ja det kan virke sådan. Jeg har sådan et net-værktøj, som tikker ind, hver gang der er noget nyt om madspild - derved er jeg fuld opdateret hele tiden (meget nørdet...).
Og velkommen i vores gruppe på FB :-)
Tænkte nok, at det var sån noget:)
Og mange tak:)
Send en kommentar