Kristian er ikke særligt vil med kage og det enste han ævler om, er sandkage, hvilket jeg måske nok lige synes er lidt kedeligt..
Men nu fik jeg jo mine fine form igår, så jeg bagte en sandkage til at tage med nordpå og så har jeg selvfølgeligt gemt et stykke til Kristian.
For at den ikke blev alt for kedelig(det synes jeg sandkage er), så smeltede jeg lidt chokolade til at pynte med..
Opskriften er fra SpisBedre nr.11/09 og foreslår, at der til sidst kan tilsættes 2 spsk cognac, men det har jeg ikke lige på lager...
Jeg brugte alm. hvidt sukker, men jeg kunne forestille mig at kagen ville få en rigtig god smag med rørsukker eller muscovado.
Sandkage:
2½ dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
200 g blødt smør
3 æg
2½ dl sukker
evt. 2 spsk cognac
smør og rasp til formen
Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilje i en skål.
Kom smørret i og pisk det luftigt- det tager et par minutter.
Balnd æg og sukker i en anden skål og pisk det meget luftigt, næsten helt vildt(10 min. ifølge opskriften)..
Kom æggemassen i resten af dejen lidt af gangen under karftig piskning.
Rør hurtigt cognacen i hvis det ønskes,
Smør en randform med rigeligt med smør og drys den med lidt rasp.
Hæld dejen i formen og bag den nederst i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca 35-40 min.
9 kommentarer:
Jeg kan altså kun give dig ret, livet er for kort til sandkage :):)
Men jeg syntes at din ser rigtig fin ud med det glasur og Kristian bliver helt sikkert glad :)
Knus
Mums- den ser nu ellers lækker ud men kartoffelmel? kan huske engang svigermor havde puttet kartoffelmel i alle julekagerne- det blev kager med knirk- de knirkede mellem tænderne så det var en lyst- så det bliver vist en spændende men noget larmende oplevelse. Ja ja- pulveriseret sand i sandkage- det er måske derfor den hedder Sandkage- hvem ved. Kan være det gør sig anderledes i en blød kage
Sandkage er altså heller ikke lige min favorit, men min mand synes det er forfærdentlig dejligt når jeg engang imellem ofrer mig og bager en sandkage.
Hollænderne er vilde med sandkage og hvis vi har møde på arbejde, så er det altid et stykke trist og tør sandkage der bliver serveret ☺ Men flot ser den i hvert fald ud, din sandkage.
Er det rigtigt at der kun skal kartoffelmel og ikke alm. mel i? Jeg syntes, at det ser ud til, at der er for lidt mel, til sådan en kage!
Hvordan smagte den?
Knus
Vibeke
Jeg kan sige at det er den bedste sandkage jeg har smagt i mit liv.. super lækker.. Hilsen Sabinas mor..
Pernille, livet er nemlig for kort til sandkage. Skal der kage til, så skal det være noget rigtig guf:)
Karin, sandkagen knirkede bestemt ikke, den var faktisk fin, fast og ret saftig. Det gør sig nok noget anderledes i småkager..
Annette, det var dog trist! Men Danmark er vel også kendt blandt mange udlændinge for vores wienerbrød og sager og det kan kun være fordi at de selv er ret kedelige:)
Vibeke, jeg var også lidt skeptisk, for den færdige dejmængde ser heller ikke ud af meget, men det hæver fint- dog fylder den ikke hele formen...
Den er fin, fast og saftig- men smager stadig lige lovligt kedeligt efter min smag:)
Det var godt Mø, mon ikke i også nok skal få spist resten:)
Pernille, livet er nemlig for kort til sandkage. Skal der kage til, så skal det være noget rigtig guf:)
Karin, sandkagen knirkede bestemt ikke, den var faktisk fin, fast og ret saftig. Det gør sig nok noget anderledes i småkager..
Annette, det var dog trist! Men Danmark er vel også kendt blandt mange udlændinge for vores wienerbrød og sager og det kan kun være fordi at de selv er ret kedelige:)
Vibeke, jeg var også lidt skeptisk, for den færdige dejmængde ser heller ikke ud af meget, men det hæver fint- dog fylder den ikke hele formen...
Den er fin, fast og saftig- men smager stadig lige lovligt kedeligt efter min smag:)
Det var godt Mø, mon ikke i også nok skal få spist resten:)
Den ser nu ret lækker ud! Min mand kan også godt li' sandkage ;-)
Eva, det må være en mandeting:)
Send en kommentar