I sidste ug blev jeg nød til at købe "Alt for damerne" for at få det tillæg om julekager og konfekt der var med...
Inde i bladet var et afsnit om supper og så måtte jeg lige prøve denne her tocanske tomatsuppe med brød og bønner. Selvom det er lidt underligt med brødet i suppen, så smager den rigtig skønt og varmer godt.
Husk at brug gode, økologiske dåsetomater, de smager altså noget bedre og knapt så syrlige.
Opskriften er til 4 personer, men jeg vil sige at der er til hvertfald 4 personer mere, også selvom jeg ikke har serveret brød eller andet dertil..
Tocansk tomatsuppe(4-6 pers)
100 g ciabattabrød
2 store hakkede rødløg
3 fed presset hvidløg
3 dåser flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatpure
½ l grøntsagsboullion
1 tsk sukker
1 dåse afdryppede hvid bønner
½ dl basilikumblade i strimler
salt, peber, olivenolie
Skær ciabattabrødet i tern og læg det på en bageplade med bagepapir.
Rist det gyldent og sprødt ved 225 grader. Lad det køle lidt af
Svits hvidløg og løg i olivenolie.
Når løgene bliver bløde tilsættes dåsetomaterne, tomatpure, boullion, sukker og lidt salt og peber.
Varm suppen igennem og lad den småsnurre.
Bræk brødet i små stykker og kom det i supen.
Lad den småsimre ca 15 min.
Kom bønnerne igennem og varm det hele igennem.
Smag til med salt, peber og sukker.
Drys med basilikum vd serveringen.
3 kommentarer:
Uhmmmm, den ser lækker ud.
Jeg har lige læst lidt tilbage i dine indlæg, det lyder til at blive rigtig godt med den skole og de korte skoledage, nu hvor der bliver mørkt midt eftermiddag ☺
I just låååååååååååve tomatsuppe. Er noteret. Tak for inspirationen. ;)
Annette, den er også rigtig lækker:)
Ja, jg nyder allerede det! Det er noget andet at kunne gå en tur med Emma når der stadig er lyst...
Bibo, hvem gør ikke det? Tomatsuppe er bar det bedste, prøv endeligt denne her..
Send en kommentar