onsdag den 11. november 2009

Chokoladekage med kastanjecreme...

Lone Landmand har simpelthen den hyggeligste blog og fylder den med masser af høns og lækre opskrifter. Hun var for nyligt i fjernsynet i en udsendelse om mad-bloggenes udberedelse og popularitet og så måtte jeg li ind og se hvad hun var for en.
Da hun bagte den lækkerbisken var jeg helt solgt, men først i lørdags lykkedes det mig at opdrive sådan et glas i Irma. På nettet kostede det en formue, men i Irma slap jeg med 33 kr for 350 gram.
Kastanjecremen smager sødt og godt, lidt af muscovadosukker synes jeg.
I kagen skulle der bruges pecannødder, men jeg måtte bruge almindelige hasselnødder, da jeg ikke lige har kunne få fat i de andre.
Imorgen vil kagen blive drysset med flormelis og serveret med lidt cremefraiche.


Chokoladekage med kastanjecreme:

250 g mørk chokolade 70%
400 g sødet kastanjepure(jeg brugte kun 350 g)
75 g rørsukker
1 spsk vaniljeessens
125 g smør
¼ tsk groft salt
2 dl pecannødder(jeg brugte hasselnødder)
6 æg


Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i microovnen.
Kom smørret ved til sidst og lad den blive blød.
Hak nødderne groft.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne helt stive og tilsæt salt og sukker.
Rør æggeblommerne med vaniljeessens, nødder og kastanjecremen.
Rør chokolade-smørblandingen i.
Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen.
Smør en springform/bradepande/silikkoneform godt og hæld dejen deri.
Bages ca. 45 min ved 180 grader varmluft.
Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen.
Da kagen hverken indeholder hævemiddel eller mel vil den falde sammen efter bagningen og det sker der intet ved.

UPDATE: Min nye ynglings-kage! Den er simpelthen SÅ LÆKKER! Kollegaerne var helt vilde med den og vi blev enige om, at den vil være den perfekte dessert-kage med lidt syrlig sorbet.

11 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Irk, det er godt nok blevet dyrt! :-O
Syntes ellers det kun er et par år siden, at et glas kostede 20 kr i butikkerne. De sidste par gange, vi har været i Frankrig, har jeg købt et glas med hjem der - tror de koster omkring 15 kr. dernede.

MissMuffin sagde ...

Ja, men på nettet koster 500 g nogle steder omkring 80 kr, så det her er hvertfald bedre!
Det kan også være, at det er billigere andre steder, men når det nu kun er Irma der har det påhylderne, så kan de også nemt bestemme prisen selv...

Madame sagde ...

Orv hvor lyder det bare lækkert, MissMuffin! Vi bager alt for lidt her kan jeg se, når I viser de skønneste ting frem.
Men i dag skal jeg på café Hovedtelegrafen og håber på at få en kage, der siger spar to til det meste ;O)

MissMuffin sagde ...

Madame, du må i køkkenet. Det er så hyggeligt at bage, ren terapi her i de mørke måneder...
Jeg håber du får en god tur- og en god kage:)

Lone sagde ...

Jeg har sat bremsen i med kagebagning for nogen tid, MissMuffin. Det nytter ikke noget. Jeg har taget to kilo på efter dine chokolademousseer, Jens' gulerodskage og en muffinsopskrift, som jeg har prøvet i flere varianter.

Man kan slet ikke se på dig, at du elsker kager :)

Os, omkring min årgang, bliver desværre nødt til at holde igen.
Men, hvor er det fristende at prøve denne kage også...

Linebinevaskemaskine sagde ...

nå så det var det din hemmelige ingrediens skulle bruges til :) spændende. Jeg må da lige holde øjnene åbne efter sådan et glas, for den kage lyder da super lækker :)

MissMuffin sagde ...

Lone, det er fordi du ikke kender hemmeligheden: jeg bager aldrig kage bar til Kristian og mig. Jeg bager altid til gæster, kollegaer, familien osv og sørger for at de får rester med hjem. Så får jeg selv et stykke, men uden at spise en halv kage selv:)
Næste gang du har gæster må du prøve denne, den smager fantastisk!

Line, det var den hemmelige ingrediens ja! Bag den, den slår endda den syndige brownie med flere længder! Uhm, den er god!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Slår den brownien!! wow! jamen det tager jeg så dit ord for og må jagte den kastanje halløj :) hvis den slår brownien MÅ jeg prøve den

MissMuffin sagde ...

Det gør dden, den er SÅ lækker!
Irma ude i Hasseris har den på lager:)

Lone sagde ...

Ha,ha,ha - ja, det er fejlen! :O
Jeg tør slet ikke løbe an på at servere noget for gæster, før jeg har testet en opskrift.
Jeg har tænkt på at dele ud af mit bagværk her i opgangen, så jeg ikke selv skal spise det hele.

Du har givet mig en idé. Jeg kunne benytte lejligheden til at afholde et visit hos mine tidligere kolleger - og tage hjemmebag med :-)

MissMuffin sagde ...

Lone, herhjemme har de fleste af gæsterne vænnet sig til at være forsøgskaniner, så de fleste bliver udsat for lidt af hvert:)
Du må runft i opgangen med lidt kage, så sætter de sig ikke på sidebenene og naboerne bliver glade:)