søndag den 26. januar 2014

Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing


Okay, der går måske lige vel meget grønkål i den for tiden. Altså, der er jo meget i sådan en pose og så er det sundt. Selv Kristian spiser det uden brok!
Denne udgave er dejligt mættende og med masser af smag. Den ville fx passe rigtigt godt til en frikadelle og tzatiki. Vi fik en helstegt kylling, sauce og ristede svampe til, for der var lige nogle svampe der trængte til at blive brugt.
Quinoa er sådan nogle bitte små korn/frø. De er super sunde, indeholder masser af protein og smager en lille smule nøddeagtigt.
Opskriften har jeg fået inspiration til her.

Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing (4 pers.)
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl. quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
kerner fra ½ granatæble
½ dl. ristede, saltede græskarkerner

Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1-1½ tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. spidskommen
salt, peber

Start med at koge quinoa'en efter anvisningen på pakken. Lad det dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten lidt af gangen til du synes det er passende.
Drys med grækarkerner og server.

Ingen kommentarer: