Med jævne mellemrum laver jeg en ordenlig krukke müesli, så der altid er til morgenmaden. Når jeg laver den selv kan jeg selv styre hvor meget og hvor lidt sukker der skal i. Dem man køber er ofte fuld af sukker. Den her er nu også lidt syndig med den mørke chokolade og de søde tranebær. Men den smager altså godt ovenpå lidt yoghurt og med lidt frisk frugt eller bær :)
Speltmüesli med kakonips, tranebær og chokolade
5 dl. speltflager
1 dl. hørfrø
½ dl. græskarkerner
1½ dl. hasselnødder, grofthakkede
1 dl. tørrede tranebær
1 dl. chokoladeknapper
3 spsk. kakaonips
2 tsk. vaniljesukker
½ dl. honning
Bland speltflager, hørfrø, græskarkerner og hasselnødder. Tilsæt vaniljepulver og honning og bland det godt sammen.
Bred det ud på en bageplade med bagepapir og rist det ved 200 grader i ca. 15 min. Husk at vend i det flere gange undervejs.
Lad müeslien køle af på bagepladen. Når den er helt kold tilsættes tranebær, chokoladeknapper og kakaonips. Opbevares i en tætsluttende krukke.
2 kommentarer:
Det ser rigtig lækkert ud - men hvad er kakaonips? Jeg har aldrig hørt om det før.
Mange hilsner Annie
Annie, det er tørrede, hakkede kakaobønner. De smager let bitre og af chokolade. De skulle være fulde af vitaminer og fibre. De kan købes i helsekostforretninger..
Send en kommentar