Jeg elsker Dumle!
Der var "desværre" 2 poser på tilbud, så jeg blev nødt til at spise den ene af poserne. Nøj, hvor er dem med mørk chokolade gode :)
Der var "desværre" 2 poser på tilbud, så jeg blev nødt til at spise den ene af poserne. Nøj, hvor er dem med mørk chokolade gode :)
Mine kollegaer kan virkeligt godt lide kage. Rigtigt meget endda. Så da jeg faldt over denne opskrift kunne de fint være testere :)
Jeg synes, at dejen blev for kompakt/tør. Smagen var rigtigt fin, men jeg synes ikke konsistensen var så god. Jeg tænker, at dette kan undgås ved at mælken piskes i inden melet. Det er vigtigt kun at piske til dejen lige netop er jævn, men det kan være svært ikke at skulle røre en masse når mælken først kommer i til sidst.
Dumlen smelter og bliver lækkert flydende inden i, men jeg kunne måske godt tænke mig lidt mere Dumle deri :)
Dumlemuffins (12 stk.)
125 g. blødt smør2 dl. sukker
2 æg
2 spsk. god kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
4½ dl. mel
1½ dl. mælk
100 g. hakket chokolade
En pose Dumle
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pisk blødgjort smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
Pisk æggene i et af gangen og pisk godt mellem hvert.
Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver.
Tilsæt det til dejen og tilsæt herefter mælken mens du rører i dejen.
Vend hakket chokolade i dejen og fordel den godt.
Fyld lidt dej i muffinforme og læg en Dumle i hver af formene.
Fyld så formen 2/3 del op, så Dumlen er helt dækket af dej.
Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Lad dem køle helt af. Pynt med lidt smeltet chokolade eller som mig, nutellafrosting og hakkede nødder.
4 kommentarer:
de ser farligt fristende ud!
Du er nødt til at lave dem igen, så du kan perfektionere opskriften :-)
Marian, ja ikke- og så lige herop til en weekend :)
Tante Sød, tror bare at jeg bruger min egen favoritopskrift på chokolademuffins og så propper 1½ dumle i hver. Det burde blive helt perfekt så :)Kan godt mærke at jeg har blogget og lavet mad i en del år efterhånden. Der er kommet mange favoritopskrifter til og der skal altså meget til før end ny imponere :)
Send en kommentar