tirsdag den 26. maj 2015

Haven i maj..

Krydderurter, som forhåbentlig vokser sig store og flotte..

Et lille Bornholmsk figentræ med hele 3 figner på..

De smukkeste syrener- gid de stod hele sommeren igen..

Vi har haft en del planer for haven i år. Her i pinsen- ikke mindst takket være en hjælpende hånd fra søde venner- så har vi faktisk nået det meste. Og vi er ikke engang ude af maj endnu!
Pinsen er derfor tilbragt i haven, hvor min lille køkkenhave begynder at ligne noget. Der kom jord i højbedene og jeg har nu plantet persille, dild, purløg, citrontimian, lakrids-estragon, kørvel og oregano. Jeg glæder mig til, at det hele vokser sig større, men der skal også lige indkøbes rosmarin, salvie og mynte, så samlingen er komplet. I den ene af højbedene har jeg plantet et par kartoffelplanter og så skal der sås salat. Mit vægdrivhus mangler bare et par små-justeringer og så flytter tomatplanter og en enkelt agurk ind. I krukkerne vil jeg forsøge mig med grønkål, den fine bornholmske figen og nogle frilandstomater. Andre forslag til sjove frugter, bær eller grøntsager, som trives i krukke?

I hønsehuset er flyttet en ny beboer ind. En lille skånsk blomsterhøne på 10 uger. Hun er noget sky endnu og svær at fotografere, men jeg håber hun snart vænner sig til os. De skånske blomsterhøns er svære at opdrive, så jeg slog til  da jeg faldt over dem på nettet, selvom det også betyder, at hun nok først kommer til at give æg til næste år. De tre andre er heldigvis ret flittige, men der var altså lige plads til en mere. Havde jeg mere plads, så havde jeg nok haft 6-10 høns :)
Så vi mangler kun 2 projekter i år. Det ene bliver et tørrestativ og det er til at overkomme. Det andet tvivler jeg på vi gider i år. Huset trænger til at blive malet, men jeg har ikke ret til ferie og den smule jeg får, den gider jeg altså ikke bruge på at male hus. Så til næste år må penslerne svinges med himmelblåt i malerspanden.

En lille hyggekrog i enden af vores carport..

Soffy, der ikke er helt tryg ved mig og mit kamera..

Storindkøb af krydderurter mm, der venter på at komme i jorden..

7 kommentarer:

loppemor sagde ...

Ser så fint og hyggelige ud 😊hvad med en honningmalon i drivhus 😊

Piskeriset sagde ...

Hvis syrener blomstrede i længere tid, ville jeg fylde min have med syrener! Elsker den duft :)

Hvad er der ved skånske blomsterhøns, der fik dig til at købe en?

MissMuffin sagde ...

loppemor, det er kun et lillebitte vægdrivhus, så der er desværre ikke plads. Det kunne ellers være spændende :)

Piskeriset, det samme her! Men, de er nu også godt repræsenteret i min have, det er bare tidligere ejers fortjeneste.
De skånske blomsterhøns er sådan lidt spraglede i fjernene og så ligger de forholdsvis godt med æg. Synes de er så kønne :) Der findes mange sjove hønseracer, så jeg ville ønske jeg havde plads til 2-3 stykker mere af forskellig slags :)

Marian N. Larsen sagde ...

Sikke en dejlig hyggelig have du har =) Jeg elsker havelivet - troede aldrig jeg skulle blive så voksen, men det er noget af det fedeste at dyrke krydderurter. Jeg mangler dog en høne kan jeg se….. ;)

LottePigen sagde ...

Pas på med de høns - antallet har det med at vokse af sig selv :o

Jeg startede med 3 høns, nu er jeg oppe på 10 høns, 2 kyllinger og hvis alt går vel endnu 15 kyllinger på vej :D

Lise sagde ...

Skønne sager i haven. Vi har selv 3 forskellige mynte sorter i urtehaven, men har udover Mojitos ikke rigtig fundet noget at bruge dem til. Gode ideer ? :)

MissMuffin sagde ...

Marian, tak :) Det troede jeg heller ikke, men jeg nyder at være i haven lige for tiden :) Høns er mega hyggelige og ikke særligt krævende, så det kan kun anbefales :)

LottePigen, hold da op- det må jeg hellere lade være med at fortælle Kristian :)
Vi har (desværre) ikke plads til så mange, men fik jeg nu et gammelt legehus kunne jeg godt lige klemme en høne eller to mere ind :)

Lise, jeg indtager faktisk også kun mynte i Mojitos :) Mynte i små mængder er gode i sommerens salater, især dem med søde jordbær. Iste med lidt frisk mynte i er også ret lækkert..