lørdag den 14. november 2009

Rosinbrød..

Pap's ældste datter Inge bragte rosinbrødet ind i vores familie.
Jeg havde aldrig fået det før, men så kom hun med et og vi var solgte:) Siden har jeg forsøgt at bage et selv, som kunne nærme sig bagerens udgave, men det er ikke lykkedes endnu.
Her kommer endnu et forsøg efter en opskrift fra Arla.dk, hvor jeg har skiftet ingefær og limeskal ud med 1 tsk kardemomme. Jeg har ikke så store forhåbninger, det virker kedeligt og tørt i skorpen, men nu må vi se imorgen, når jeg vender næsen nordpå for en gangs skyld.
Dejen er meget blød, men nok til at arbejde med...

Rosinbrød med kardemomme..
100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
125 g rosiner
3 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
400 g hvedemel
lidt perlesukker

Smelt smørret og tilsæt mælken.
Smuldr gæren i en skål og hæld blandingen derover- det må endeligt ikke være for varmt.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen- den er meget blød. Bank den godt sammen med en ske og lad den hæve lunt og tildækket, ca. 1 time.
Slå dejen ned med en ske og form det som et brød, der lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad brødet efterhæve ca. ½ time.
Pensl brødet med lidt vand.
Bag brødet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Når brødet kommer ud pensles det med en smule vand og drysses med perlesukker.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Uhm, sådan et bagte min mor hver søndag, når vi fik gæster i min barndom - dog uden kardemomme, som jeg elsker :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

umm :) min far er meget stor fan af rosinbrød med koldt smør :D det er bare super godt. er spændt på at høre din anmeldelse :)

Grith sagde ...

Det ser da ellers lækkert ud. Er spændt på at høre om smagen når du vender hjem fra det kolde nord.

Knus Grith

MissMuffin sagde ...

Madame, jeg elsker også rosinbrød, men bageren kommer altid lidt kardemomme i, så det synes jeg også jeg blev nød til:)

Line, jeg elsker det også bar med koldt smør, det får vi tit hjemme hos mor:)

Grith, jeg skal nok komme med en anmeldelse, for er det nu godt vil det helt sikkert blive en favorit:)

Piskeriset sagde ...

Yumyum! Rosinbrød er bare så godt! Gad vide, om jeg skal bage det til mine kolleger på et tidspunkt... gemalen er nemlig ikke så god til rosiner i bagværk ;-)

Tak for ideen!