mandag den 30. december 2013

Ost, Ost og mere ost :)


Pigerne kom til ost og rødvin i går og vi havde en dejlig aften med masser af ost og hygge. Jeg havde købt et downtown-bevis til Bagbutikken i Vodskov på hele 10 forskellige oste, et madbrød fra frost og nøddemix med honning.
Bagbutikken er en rigtig fin lille butik med masser af ost, specialiteter og vine. Super god service og jeg beundre, at man kan få sådan en fin lille butik til at gå rundt i en lille by som Vodskov. Det beviser at man gør det godt :)
Udover alle de dejlige oste købte jeg lidt oliventapenade, pesto og nogle spanske tapas-specialiteter. Jeg bagte en brød mere, fandt den gode tranebærsirup frem, serverede lidt druer til, bagte nogle små tomater og lavede lidt hindbærkompot. Virkeligt lækkert og virkeligt nemt. De fleste af ostene var klassikere som Prima Donna, Tallegio, Brie, Comte og Emmentaler. Der var dog også en spændende Østrigsk Wienkäse, en spicy chili-ost og en flødeost med peber. Ikke dårligt :) Kristian havde fået nogle flasker Barolo i julegave og sådan en åbnede vi dertil.

Desserten blev en chokoladekage med baileymousse, som blev serveret med en lille smule friske bær som et sødt punktum. Dertil kaffe, the og en Bailey:)
Pigerne er heldigvis også nogle rigtigt madøre, så det er virkeligt en god tradition at vi mødes ca. 1 gang om måneden til lækker mad og hygge:)

5 kommentarer:

www.louiogbearnaisen.dk sagde ...

Orrk, hvor lyder det bare som den perfekte aften :) ...Og endnu et bevis på mit nytårsforsæt; lær at spise gode ost skal igang. NU!

God nytår :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

hey - foto af kagen efterlyses :-) Godt nytår

MissMuffin sagde ...

Louise, det var rigtigt hyggeligt :) Det er så godt med ost! Jeg havde ellers forsværget, at den tid nogensinde kom, hvor at jeg lige så gerne ville have ost til dessert som en rigtigt dessert! Alderen har vidst indhentet mig :)
Godt Nytår!

Tante Sød, der kommer billeder OG opskrift en af dagene. Den var god kan jeg godt sige :)

Ostesnak sagde ...

Mmmm, det lyder hyggeligt og ser skønt ud. Jeg synes altid, at ost og tapas spreder glæde og gode historier, når først man sidder der og nipper til alt det forskellige... :-)

MissMuffin sagde ...

Ostesnak, det var meget hyggeligt :) Nippe-mad er altid et hit, det giver en dejlig uformel stemning og grundlag for en god snak..