tirsdag den 28. oktober 2014

Dolly og lidt om hunde og hygiejne


Seje Frida, som bor hos Rockpaperdresses
Skulle jeg ikke have pekingeser, så skulle jeg nok have en mops :)

Dolly ønsker sig rigtigt meget denne fine kurv, som seje Frida fra Rockpaperdresses har! Det er såå svært at finde lækre ting til sine kæledyr, men denne her rammer plet synes jeg. Ja, den er ikke så praktisk som en i plastic og ja, den er dyr, men den skal trods alt stå fremme hver dag.
Når man har kæledyr, om det så er hund eller kat, så skal man bare gøre det mere rent- og alligevel er der hår over det hele! Et par gange om måneden støvsuger jeg Dollys kurve rigtigt grundigt og alle tæpperne kogevaskes. Både for at undgå lugten af hund, men også fordi det er med til at minimere risikoen for utøj som fx lopper.Herhjemme kommer Dolly også i bad jævnligt. Ca. hver 4.-6. uge. Mange holder fast i, at man ikke bør vaske en hund, da man fjerner hudens naturlige fedtlag, som er med til at holde hunden varm og at hunde ikke behøver at lugte, fordi de ikke bades. Så længe din hund ikke bor udenfor eller bruges til fx jagt, så er regelmæssige bade ikke noget problem. Slet ikke for de små langhårede racer. De tilbringer alligevel den meste tid indendørs og mange også i møblerne. Jeg synes det er ulækkert at røre ved en hund og bagefter have fedtede og lugtende fingre. Så gider jeg ikke kæle med den og det er synd for hunden. (Ja, måske er jeg sart, men jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste).
Både vores gamle Emma og Dolly har døjet med allergi og hudproblemer og her oplever jeg faktisk, at regelmæssige bade er bedre end medicin, da huden tilføjes noget fugt.
Her kommer lige et par råd i forhold til at bade hunde:


  1. Forbered pelsen: Inden et bad bør du børste din hund godt igennem og fjerne eventuelle filter i pelsen. Klip evt. også pelsen mellem trædepuderne hvis den er blevet lang. Dolly bliver som regel også studset bagi, da pelsen bliver så lang at hun træder i den.
  2. Produkter: Brug aldrig andre produkter end dem, der er beregnet til dyr. Dyr og mennesker har forskellig PH-værdi, så shampoo til mennesker gør mere skade end gavn. Jeg bruger en økologisk shampoo med duften af citron og en specielt til hvide hunde, som fjerner det gullige skær fra pelsen.
  3. I badet: Vask altid kun i lunkent vand. Brug shampoo af 2 gange og evt. balsam til sidst. Sørg for at skylle alle rester af produkter væk, da det ellers kan give irritationer. Vær forsigtig omkring ørene, så der ikke kommer vand ind, da det kan give infektioner.
  4. Tør din hund: Start med at frottere din hund godt. Vi bruger nogle gamle håndklæder kun til det formål. Det er en god ting at vænne hunden til hårtørren, så den kan tørres med den. Dolly er blevet ret god til det, men vær forsigtig, så du ikke brænder deres sarte hud.
  5. Belønning: De færreste hunde kan lide at komme i bad. Husk at give masser af ros og godbidder bagefter. Dolly hader det, men kan godt lide at blive tørret og kræver altid sin ret til rigelige mængder godbidder efterfølgende :)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Søde Dollybilleder! Jeg synes også vi gør meget rent! Med to hunde og to katte er det ligesom nødvendigt hvis man gerne vil have et hjem og ikke en kennel ... Jeg har altid hørt den med at man ikke må vaske westier, men vores Bella bliver jævnligt vasket fordi hun elsker at trille sig i ting som hun synes dufter lækkert (svanelort, døde fisk, døde tudser og den slags), men som ikke er så lækre for en menneskenæse ...

Låvise sagde ...

Total overlækkerkurv, men den ville ALDRIG overleve herhjemme :-D Har jo Watson på 5 ½ måned og han ville elske at tygge eller tisse i den - vi holder os til hundepuder og plastkurve :-)

Jeg kan sagtens følge dig med hensyn til at nusse en hund med fedtet pels....adddrrrrrr.
Jeg har en engelsk og frank bulldog og de er begge korthårede og uden underuld og det er virkelig dejligt, vi kan faktisk se på rengøringshyppigheden at de er uden underuld. Da vi havde vores rottweiler var det nødvendigt at støvsuge hver anden dag, nu kan vi nøjes med 2 gang om ugen.

Watson har ikk været i bad endnu, men synes det er underholdende at stikke hovedet ind bag forhænget når vi andre bader :-D
Cæso ynder at rulle sig i l*rt når vi er på tur så han kommer (mod hans vilje) i bad. Og sikke et hus vi har hver gang - må indrømme at når det er rulle-l*rt-badet vi har, så er jeg ikke særlig pædagogisk over for ham :-D

Knus og potenus fra

Låvise og drengene

Annette sagde ...

Hvor har Dolly en god smag,den kurv vil pynte hjemme hos jer,-skynd dig ud og køb kurven og gør Dolly glad! :)

MissMuffin sagde ...

Nana, dengang vi havde en ekstra beboer (Rocky) synes jeg ikke jeg gjorde andet end at gøre rent!
Åha, det er bare sååååå klamt når de ruller sig i alt muligt, det er Dolly heldigvis ikke vild med- men man skal stadig være opmærksom, for hun æder det gerne i stedet..

Låvise, især de franske bulldogs har jo næsten ingen pels, så de bliver heller ikke fedtede og ulækre på samme måde som hunde med underuld eller lang pels. Så de behøver nok ikke så ofte et bad- men synes også det så klamt når de ruller sig i ulækre ting, så forstår godt du har svært ved at være pædagogisk når alt bare stinker :)

Annette, vi skal lige have solgt hendes meget dyre SackIt kurv først, for den vil damen ikke bruge- til gengæld elsker hun at sove i Kristians SackIt stol. Dumme hund!

Unknown sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien.