søndag den 5. oktober 2014

Køkkenliv og hverdagsmad

Der er ikke helt så mange opskrifter på bloggen, som der var for nogle år tilbage.
Dengang prøvede jeg nye opskrifter 3-4-5 gange om ugen. Det gør jeg ikke mere. Det betyder nu ikke, at vi aldrig får noget at spise eller at vi hele tiden spiser det samme.
Jeg elsker stadig at lave mad, men jeg har mistet lidt lysten til hele tiden at prøve nye opskrifter, så efterhånden bliver aftensmaden lavet efter helt andre kriterier, nemlig; hvad købte jeg på torvet i fredags, hvilket kød har jeg kunne købe til fornuftige penge og hvor meget tid er der lige til det. Så jeg er blevet meget bedre til at improvisere efter hvad køleskabet nu engang rummer og så får vi selvfølgeligt også gode, gamle klassikere hver uge. Lige for tiden kunne jeg spise lasagne hver uge :)


Den anden dag havde jeg købt en billig øko-svinemørbrad, der var sat ned pga. datoen og der var tilbud på en god feta. Der var også stribede og gule rødbeder at få og det kunne jeg ikke stå for. Hjemme afslørede skabe og skuffer, at der var æbler, rødløg, en smule kedelige kartofler, lidt gulerødder, ½ selleriknold og en slat piskefløde at finde. Desuden har jeg altid rigeligt med nødder, frø, kerner, olier og eddiker på lager, så der kan laves en god dressing og topping til salat.
Menuen blev derfor svinemørbrad stegt på panden med rødløg, æbler, og lidt fløde, ovnbagte kartofler, gulerødder og selleri og en salat af helt tynde skiver rødbede, feta, granatæblekerner og saltede græskarkerner.
Nemt og lækkert! Hvordan laver du mad? Nye opskrifter, streng madplan, gamle favoritter eller efter køleskabets indhold..
Denne uge er jeg helt blank for hvad der skal på menuen- kun at der bliver masser af salater med kål og rodfrugter.

6 kommentarer:

Maria sagde ...

Hej Miss Muffin,
Jeg laver tit mad ved at kigge opskrifter på blogs jeg kender. I går lavede jeg en vegetarlasagne jeg fandt hos dig - uhm den var god, det er den med ricotta og mozzarella. Og så er der til et par dage hvilket er perfekt. Jeg ved at dine opskrifter falder i min smag, og dit opskriftsarkiv er altid god at kigge i. Tak for god inspiration :-)

Unknown sagde ...

Jeg forsøger at lave madplan så ofte som muligt, for jeg synes som regel at man ender med en mere spændende menu end hvis man handler ind fra dag til dag. Og det er bedre ift at bruge sine rester og dermed mere økonomisk. Jeg er begyndt at bruge pinterest rigtig meget til inspiration, samt blogs og diverse ugeblades hjemmesider. Men tilbudsaviserne kan også give inspiration til at lave noget ud fra bestemte råvarer, som er på bud. Henover vinteren skal søndag desuden være simremadsdag, og gerne med rester til fryseren og en travl hverdag. :)

MissMuffin sagde ...

Maria, det er dejligt at opskriftarkivet bliver brugt flittigt- det trænger vidst bare til en make-over :)
Uhm, tror også snart jeg vil lave en vegetarlasagne igen..

Helle, der er hvertfald både fordele og ulemper ved madplanen. Jeg har formået at udnytte køleskabets indhold noget bedre på det sidste ved at købe ind 2-3 gange om ugen frem for det sædvanlige storindkøb søndag. Super god ide med søndag som simremdsdag!

Marian N. Larsen sagde ...

Det kan jeg virkelig genkende. Men det er mere fordi jeg ofte kommer sent hjem fra job og skal spise alene 2 aftener i hverdagene - så bliver det ofte til madder eller rester. Jeg savner mere tid i hverdagen til at hygge med madplan og madlavningen!

MissMuffin sagde ...

Marian, jeg spiser også alene mindst en gang om ugen, men jeg prøver stadig at sørge for der er rester der kan varmes ellers laver jeg mig ofte en omelet, så jeg får noget ordenligt.
Værst er, at jeg lige for tiden føler mig så uinspireret på trods af alle de lækre sager der er at få..

Unknown sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien.