søndag den 26. oktober 2014

Min livret lige nu- ostebord!

Den weekend har været fyldt med gæster både fredag og lørdag, så jeg er fyldt op på den sociale konto med masser af snak og grin med dejlige damer.
Heldigvis har der også været tid til både træning og middagslure, men heller ikke meget andet end det:)

Lige nu drømmer jeg om at spise ost, brød og pølse flere gange om ugen.
Det der med at spise en masse små, lækre hapsere, mens snakken går og rødvinen forsvinder fra glassene, det er lige mig :)
I fredags havde jeg besøg af 4 dejlige damer i anledning af, at Nicole er hjemme fra Belgien. En oplagt mulighed for en omgang ost og brød og pølse :)
Menuen stod på:
  • 5 slags ost; "Gammel Knas" fra Arla Unika, "Høost" fra Naturmælk og den gode hvidløgssmøreost. En emmentaler og en blåskimmel blev det også til.
  • Serranoskinke, en røget spegepølse og et lille stykke pate.
  • Lakserilette.
  • Pesto Rosso, Pesto Verde og kvædemarmelade med vanilje.
  • Hjemmebagt grovbrød, kernebrød og kiks.
  • Vindruer, peberfrugt og saltede mandler.
Da dagene op til var travle valgte jeg den nemme løsning med Løgimoses pestoer. Jeg synes de er rigtigt gode, men jeg plejer lige at røre en smule olie i dem, da de kan være meget faste. Et helt okay alternativ til de hjemmelavede udgaver, hvor især basilikumpestoen kan være svær at få til at smage udenfor sæsonen. Jeg er heldigvis stoppet med den dårlige samvittighed over ikke at lave alt ting selv, så længe det jeg køber er god kvalitet. Tiden brugte jeg i stedet på at bage både brød og kernebrød, røre en hurtig lakserilette sammen og lave saltmandler.
Kvædemarmeladen var jeg ganske begejstret for med den lidt sjove konsistens og fine smag af the. Den køber jeg gerne igen, for den er perfekt til de mere saltede oste :)


"Gammel Knas" er en virkeligt god ost fra Arla Unika og er en lagret havarti. Prøv den! Til gengæld var jeg ikke så imponeret af Høosten fra Naturmælk, som jeg ellers havde læst meget om, så den ender ikke på mit ostebord igen. Ostene er købt i Salling, der altid har et godt udvalg af oste. Det er ikke helt billigt, men det er godt og man skal altså heller ikke have så meget. Jeg vil synes, at 3-4 slags oste er rigeligt til sådan en omgang her og fordelen ved at købe i en osteafdeling er, at man så kan nøjes med den mængde, som nu passer.

3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Ostebord er da også det pureste kræs - elsker, elsker, elsker ost :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, hvis Kristian ikke var så konservativ omkring hvad rigtigt aftensmad er, så var ostebord på menuen hver fredag :)

Unknown sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien.