onsdag den 22. oktober 2014

Rødvinsbraiserede svinekæber med rodfrugter og svampe


Simremad, rødvin i glasset og stearinlys på bordet. En perfekt lørdag aften:)

Nu er tiden til simremad og kan du få fat i de lækre svinekæber, så gør endeligt det. Det lyder måske ikke så appetitligt, men det er et rigtigt lækkert stykke kød. Opskriften blev lavet lidt på slump, men jeg kiggede også hos Piskeriset, der har lavet flere versioner af svinekæberne.
Jeg elsker at lave simremad. Den duft og varme sådan en gryde på komfuret giver, det er sååå hyggeligt. Simremad er tung mad, men det kan man også have brug for en kold regnvejrsdag.
Jeg brugte figenmarmelade, der har en fin sødme og let karamelliseret smag. Har du ikke det på lager, så brug fx ribsgele eller solbærmarmelade. Da det hele blev lavet lidt på slump startede jeg med ½ flaske rødvin, men måtte undervejs hælde lidt mere på, så det ikke kogte tørt. Det endte med en kraftigt, men meget lækker sauce.

Rødvinsbraiserede svinekæber med rodfrugter og svampe (4 pers.)
8-10 svinekæber
2 store løg
2 store gulerødder
½ lille knoldselleri
500 g. svampe
3 laurbærblade
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. tørret timian
1 spsk. grov sennep
1 spsk. figenmarmelade (kan undlades)
1/2-3/4 l. rødvin
1-1½ dl. piskefløde
smør til stegning
salt, peber

Start med at fjerne hinder og sener fra svinekæberne. Krydder dem med salt og peber.
Brun dem af i smør i en stor gryde til de har en flot stegeskorpe.
Hak løg, gulerødder og knoldselleri. Brun det af i gryden og kom svinekæberne tilbage i gryden.
Tilsæt laurbærblade, timian, rosmarin, sennep, figenmarmelade og rødvin. Lad nu det hele simre i 1½-2 timer til svinekæberne er helt møre. Hold øje med at det ikke koger tørt og tilsæt evt. mere rødvin eller lidt vand.
Når kødet er helt mørt tages det op af gryden og holdes varmt. Fjern laurbærbladene.
Skær svampene i skiver og kom dem op i gryden. Lad dem simre med et par minutter. Tilsæt så fløden og lad den koge ind til en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
Kom svinekæberne tilbage i gryden og varm det hele igennem. Server med kartoffelmos.

3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det lyder rigtig godt! Spændende med figenmarmeladen - jeg kan godt forestille mig, at det søde giver et rigtig fint touch til smagen :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, det fungerede rigtigt godt og gav den der søde, karamelsmag der især klæder løg rigtigt godt:) Ikke sidst gang der ryger sådan lidt i simreretter..

Unknown sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien.